Немања Мајдов креће од Италијана

29.04.2022. 20:29
0
ИЗВОР: sportdc.net

Италијан Кристијан Парлати биће први противник Немање Мајдова на Европском првенству у Софији које је данас почело такмичењем у нижим категоријама.

Категорија до 90 килограма је као и обично пуна до врха и изједначена, тако да је бепотребно говорити да је жријеб тежак.

Први противник репрезентативцу Србије је стари знанац, Кристијан Парлати, двадесетчетверогодишњи Италијан, новопечени борац у деведесетки. Прешао је почетком ове године Парлати из категорије до 81 килограма, а управо у тој категорији су се раније и сретали. Било је то у два наврата, полуфиналу Европског првенства 2016. године за јуниоре, те у истој конкуренцији у Лајбницу, а оба пута је славио наш борац. Од тада је прошло шест година, а они су се и мимоишли у килажама.

Пролазак Италијана значио би дуел са бољим из меча Литванца Мантаса Климасаускаса и Турчина, Омера Ајдина. Са Литванцем је Немања радио 2019. године у Маракешу на Грен прију и славио, док се са Турчином није састајао.

Пројекција жријеба је да ће четвртфинале донијети борбу са још једним старим знанцем, Кристијаном Тотом из Мађарске, за којег га вежу најљепше успомене јер је на путу до свјетске титуле на његовом терену у Будимпешти савладао и Тота. У тој линији жријеба су још и Израелац Рој Сиван, који прву борбу ради против Тота, док се још састају Летонац Алексејс Зарудневс и Кипранин Аристос Михаел.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Немања Мајдов иде на Олимпијске игре Немања Мајдов иде на Олимпијске игре
Мајдов има специјалну поруку након освајања сребра Мајдов има специјалну поруку након освајања сребра
Мајдов свјетски вицешампион! Мајдов свјетски вицешампион!
Најчитаније
 • Слана бајадера
  11h 53m
  0
 • Злочин у Варварину
  11h 28m
  1
 • Учествујте у Катерином ФОТО-КОНКУРСУ и освојите вриједне награде!
  6h 27m
  2
 • Бојан Гуњак и Драгослав Пантић крећу на хуманитарни поход за Магдалену и Хелену
  4h 44m
  0
 • Око 15 пацијената обољелих од мултипле склерозе Сарајевско-романијске регије на терапији
  4h 30m
  0