Nemanja Majdov kreće od Italijana

29.04.2022. 20:29
0
IZVOR: sportdc.net

Italijan Kristijan Parlati biće prvi protivnik Nemanje Majdova na Evropskom prvenstvu u Sofiji koje je danas počelo takmičenjem u nižim kategorijama.

Kategorija do 90 kilograma je kao i obično puna do vrha i izjednačena, tako da je bepotrebno govoriti da je žrijeb težak.

Prvi protivnik reprezentativcu Srbije je stari znanac, Kristijan Parlati, dvadesetčetverogodišnji Italijan, novopečeni borac u devedesetki. Prešao je početkom ove godine Parlati iz kategorije do 81 kilograma, a upravo u toj kategoriji su se ranije i sretali. Bilo je to u dva navrata, polufinalu Evropskog prvenstva 2016. godine za juniore, te u istoj konkurenciji u Lajbnicu, a oba puta je slavio naš borac. Od tada je prošlo šest godina, a oni su se i mimoišli u kilažama.

Prolazak Italijana značio bi duel sa boljim iz meča Litvanca Mantasa Klimasauskasa i Turčina, Omera Ajdina. Sa Litvancem je Nemanja radio 2019. godine u Marakešu na Gren priju i slavio, dok se sa Turčinom nije sastajao.

Projekcija žrijeba je da će četvrtfinale donijeti borbu sa još jednim starim znancem, Kristijanom Totom iz Mađarske, za kojeg ga vežu najljepše uspomene jer je na putu do svjetske titule na njegovom terenu u Budimpešti savladao i Tota. U toj liniji žrijeba su još i Izraelac Roj Sivan, koji prvu borbu radi protiv Tota, dok se još sastaju Letonac Aleksejs Zarudnevs i Kipranin Aristos Mihael.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Majdov i Vračar sa Srbijom osvojili bronzu na Evropskom prvenstvu Majdov i Vračar sa Srbijom osvojili bronzu na Evropskom prvenstvu
Novo veliko priznanje za Nemanju Majdova Novo veliko priznanje za Nemanju Majdova
Marina Kurteš na Evropskom prvenstvu za karatiste u Tbilisiju Marina Kurteš na Evropskom prvenstvu za karatiste u Tbilisiju
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    21h 12m
    13
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    19h 56m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    14h 41m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    11h 40m
    0
  • Momčilo Gavrić, dječak hrabrog srca u vojničkom odijelu
    11h 46m
    0