Немања Мајдов отпутовао у Тел Авив на гренд слем

16.02.2022. 19:01
0
ИЗВОР: sportdc.net

Српски џудиста Немања Мајдов, отпутовао је данас са својим оцем и тренером Љубишом на прво такмичење у 2022. години, гренд слем у Тел Авиву.

Биће ово и прво такмичење за Мајдова још од 5. новембра када је наступио у Бакуу, не рачунајући клупска такмичења на којима је касније наступио са Црвеном звездом.

Имао је Мајдов намјеру да се појави и на прва два велика такмичења у овој сезони, гранд при у Алмади и Гренд слем у Паризу, међутим правила око коронавируса нису му дозволила наступ на тим такмичењима.

- Послије дуже паузе враћамо се на струњачу. Спреман сам за рат, биће паклено. Нисам ни гледао пријаву искрено, јер знам да је деведесетка паклена као и увијек, па сам фокусиран само на себе. Пропустио сам доста турнира, пао сам на ранг листи као никада до сада. Али, сад је вријеме за нови почетак. Гладан сам мечева, са мном је Доцторе и нема шта више, Боже помози и напријед - рекао је за СпортДЦ Немања Мајдов, пред полазак у Тел Авив.

Данас је изашао и жријеб за други Гренд слем сезоне, а Немања Мајдов ће пропуситти прво коло, те сачекати бољег из дуела, Грузина Ушанги Маргијанија и Азербејџанца Руфата Исмајилова. Са Исмајиловим се једном до сада састао, на Грен прију у Канкуну, сада већ давне 2017. године, и тада је Немања славио побједу, док је са Маргијанијем радио два пута и то онда када је био најслађе, у четвртфиналу Свјетског првенства 2017. године. Маргијани је пао на Немањином путу ка титули првака свијета, а прије тога још у јуниорској конкуренцији Немања га је добио у финалу Европског првенства 2014. године. 

Побједник дуела Мајдов-Маргиани/Исмајилов, иде на бољег из дуела Израелца Лија Кохмана и побједника меча Дулат Кхамза из Казахстана и Монголца Пунтсагтсерена Ганбатара.

Коментари 0
Повезане вијести
Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе! Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
Немања Мајдов сазнао противнике на Олимпијским играма Немања Мајдов сазнао противнике на Олимпијским играма
Одржано друштвено такмичење у лову рибе на пловак на језеру Лађеница (ФОТО) Одржано друштвено такмичење у лову рибе на пловак на језеру Лађеница (ФОТО)
Најчитаније
  • Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
    6h 51m
    3
  • Дан када је убијен Карађорђе – отац модерне српске државе
    16h 50m
    0
  • Земљотрес у БиХ
    8h 26m
    0
  • Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
    15h 47m
    0
  • Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
    10h 30m
    9