Nemanja Majdov otputovao u Tel Aviv na grend slem

16.02.2022. 19:01
0
IZVOR: sportdc.net

Srpski džudista Nemanja Majdov, otputovao je danas sa svojim ocem i trenerom Ljubišom na prvo takmičenje u 2022. godini, grend slem u Tel Avivu.

Biće ovo i prvo takmičenje za Majdova još od 5. novembra kada je nastupio u Bakuu, ne računajući klupska takmičenja na kojima je kasnije nastupio sa Crvenom zvezdom.

Imao je Majdov namjeru da se pojavi i na prva dva velika takmičenja u ovoj sezoni, grand pri u Almadi i Grend slem u Parizu, međutim pravila oko koronavirusa nisu mu dozvolila nastup na tim takmičenjima.

- Poslije duže pauze vraćamo se na strunjaču. Spreman sam za rat, biće pakleno. Nisam ni gledao prijavu iskreno, jer znam da je devedesetka paklena kao i uvijek, pa sam fokusiran samo na sebe. Propustio sam dosta turnira, pao sam na rang listi kao nikada do sada. Ali, sad je vrijeme za novi početak. Gladan sam mečeva, sa mnom je Doctore i nema šta više, Bože pomozi i naprijed - rekao je za SportDC Nemanja Majdov, pred polazak u Tel Aviv.

Danas je izašao i žrijeb za drugi Grend slem sezone, a Nemanja Majdov će propusitti prvo kolo, te sačekati boljeg iz duela, Gruzina Ušangi Margijanija i Azerbejdžanca Rufata Ismajilova. Sa Ismajilovim se jednom do sada sastao, na Gren priju u Kankunu, sada već davne 2017. godine, i tada je Nemanja slavio pobjedu, dok je sa Margijanijem radio dva puta i to onda kada je bio najslađe, u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva 2017. godine. Margijani je pao na Nemanjinom putu ka tituli prvaka svijeta, a prije toga još u juniorskoj konkurenciji Nemanja ga je dobio u finalu Evropskog prvenstva 2014. godine. 

Pobjednik duela Majdov-Margiani/Ismajilov, ide na boljeg iz duela Izraelca Lija Kohmana i pobjednika meča Dulat Khamza iz Kazahstana i Mongolca Puntsagtserena Ganbatara.

Komentari 0
Povezane vijesti
Učenici Srednje muzičke škole iz Istočne Ilidže uspješni u Banjaluci (FOTO) Učenici Srednje muzičke škole iz Istočne Ilidže uspješni u Banjaluci (FOTO)
Učenici Srednje škole „28. juni“ pobjednici takmičenja „REHIT“ u Banjaluci Učenici Srednje škole „28. juni“ pobjednici takmičenja „REHIT“ u Banjaluci
Odličan nastup tenisera u Širokom Brijegu Odličan nastup tenisera u Širokom Brijegu
Najčitanije
  • Na današnji dan rođen Filip Višnjić
    3h 57m
    0
  • Radnik pao sa zgrade, teško povrijeđen
    22h 2m
    0
  • Autobus sletio u provaliju kod Makarske (VIDEO)
    18h 11m
    0
  • Trebinjski genije Vuk Janković riješio matematički problem star 58 godina
    21h 50m
    4
  • Snijeg ponovo zabijelio BiH
    16h 18m
    0