Немања Мајдов се спрема за своје друге Олимпијске игре: Растерећен идем у Париз

04.06.2024. 12:25
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Олимпијски сан живи Немања Мајдов. Џудиста из Источног Сарајева други пут заредом биће учесник највеће планетарне спортске смотре која ће од 26. јула до 11. августа бити одржана у Паризу.

Сам наступ на Играма велики је успјех за сваког џудисту јер се сабирају резултати током година. У категорији до 90 килограма влада најјача конкуренција и она је обично најзанимљивија за гледање.

- Очекује ме друго учешће на ОИ и сигурно да ми то много значи јер се сви ми ове четири године боримо да узмемо норму. То је посебно тешко у џуду јер се двије године константно боримо и немамо неки турнир како бисмо изборили норму већ морамо константно да будемо у врху. Веома је физички и ментално тешко, а пуно ми значи да идем јер је то највећа свјетска спортска смотра, да будем међу тим спортистима и да прикажем своје могућности - изјавио је Мајдов за “Глас Српске”.

На прошлим Играма стао је одмах на старту. Бољи од њега био је Нијемац Едуард Трипел који је стигао до сребрне медаље. Мајдов сада зна шта га очекује па ће много спремније дочекати такмичење.

- Вјерујем да ће бити много лакше јер идем растерећенији и циљам шта циљам, али се не оптерећујем. Живим дан за даном, уживам у свом животу. Сваког дана сам срећан и ништа ме не чини посебно срећним да ли су у питању ОИ или такмичење на које сам ишао јуче, прекјуче. Мислим да ћу имати мало другачију психолошку стратегију и бићу растерећенији. Идем да се играм и уживам на ОИ без оптерећења, притиска и очекивања, али с друге стране знам шта могу и зашто се бавим овим спортом - истакао је Мајдов.

Сјајну увертиру за Олимпијске игре направио је освајањем сребрне медаље на Свјетском првенству у Абу Дабију.

- Сребро је знак одличне форме то је прва медаља ове године за Србију на СП у свим спортовима. То је моја трећа свјетска медаља којом сам испунио колекцију, злато, сребро, бронза, што је веома риједак случај у свијету џуда - додао је Мајдов.

Пред њим је сада тежак задатак да форму са СП сачува за Париз гдје ће и остали џудисти стићи добро припремљени.

- Форма је ОК, није на перфектном нивоу и мислим да нисам био на 100 одсто када сам освојио сребро. Имао сам фин дан, био сам ментално спреман, смирен и физички сам добро издржао. Имао сам коректно суђење што је било битно. Форму ћу сачувати тако што ћу одморити неколико дана и кренути у базу да је одржим на нивоу. Ништа специјално се нећу спремати већ као и за свако друго такмичење или сваки већи турнир. Имамо исти програм, исту школу тако да је све у божјим рукама. Даћемо максимум, а за остало ће се бог постарати јер он најбоље зна шта је за нас најбоље и биће онако како он каже. Добиће ту медаљу онај који је највише заслужује и онај коме највише треба у животу. На нама је да желимо и да радимо, а за све остало шта год да буде, бићемо захвални Господу - навео је Мајдов.

Остали

Поред Мајдова Србију ће на Олимпијским играм представљати још пет џудиста. То су Александар Кукољ, Страхиња Бунчић, Милица Николић, Марица Перишић и Милица Жабић.

Пише: Милан Зубовић

Коментари 0
Повезане вијести
Пешић окупља “орлове”: Стигао и Јокић, Јовићева чизма брине (ВИДЕО) Пешић окупља “орлове”: Стигао и Јокић, Јовићева чизма брине (ВИДЕО)
Сјајне вијести: Новак Ђоковић иде на Олимпијске игре у Париз Сјајне вијести: Новак Ђоковић иде на Олимпијске игре у Париз
Немања Мајдов иде на Олимпијске игре Немања Мајдов иде на Олимпијске игре
Најчитаније
  • Сјећање на Предрага Пекија Ласицу: Човјек побједничког кова
    17h 11m
    7
  • Посљедњи поздрав Ксенији од школских другара и наставника из Невесиња
    7h 6m
    0
  • Пренос утакмице Србија – Данска на Тргу Републике Србије
    14h 35m
    1
  • Џудо савез Републике Српске: Ванредна скупштина није сазвана у складу са законом и статутом
    12h 36m
    0
  • Татјана је пала са литице у амбис, а двије и по године касније удала се за свог спасиоца
    5h 49m
    0