Nemanja Majdov se sprema za svoje druge Olimpijske igre: Rasterećen idem u Pariz

04.06.2024. 12:25
0
IZVOR: glassrpske.com

Olimpijski san živi Nemanja Majdov. Džudista iz Istočnog Sarajeva drugi put zaredom biće učesnik najveće planetarne sportske smotre koja će od 26. jula do 11. avgusta biti održana u Parizu.

Sam nastup na Igrama veliki je uspjeh za svakog džudistu jer se sabiraju rezultati tokom godina. U kategoriji do 90 kilograma vlada najjača konkurencija i ona je obično najzanimljivija za gledanje.

- Očekuje me drugo učešće na OI i sigurno da mi to mnogo znači jer se svi mi ove četiri godine borimo da uzmemo normu. To je posebno teško u džudu jer se dvije godine konstantno borimo i nemamo neki turnir kako bismo izborili normu već moramo konstantno da budemo u vrhu. Veoma je fizički i mentalno teško, a puno mi znači da idem jer je to najveća svjetska sportska smotra, da budem među tim sportistima i da prikažem svoje mogućnosti - izjavio je Majdov za “Glas Srpske”.

Na prošlim Igrama stao je odmah na startu. Bolji od njega bio je Nijemac Eduard Tripel koji je stigao do srebrne medalje. Majdov sada zna šta ga očekuje pa će mnogo spremnije dočekati takmičenje.

- Vjerujem da će biti mnogo lakše jer idem rasterećeniji i ciljam šta ciljam, ali se ne opterećujem. Živim dan za danom, uživam u svom životu. Svakog dana sam srećan i ništa me ne čini posebno srećnim da li su u pitanju OI ili takmičenje na koje sam išao juče, prekjuče. Mislim da ću imati malo drugačiju psihološku strategiju i biću rasterećeniji. Idem da se igram i uživam na OI bez opterećenja, pritiska i očekivanja, ali s druge strane znam šta mogu i zašto se bavim ovim sportom - istakao je Majdov.

Sjajnu uvertiru za Olimpijske igre napravio je osvajanjem srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Abu Dabiju.

- Srebro je znak odlične forme to je prva medalja ove godine za Srbiju na SP u svim sportovima. To je moja treća svjetska medalja kojom sam ispunio kolekciju, zlato, srebro, bronza, što je veoma rijedak slučaj u svijetu džuda - dodao je Majdov.

Pred njim je sada težak zadatak da formu sa SP sačuva za Pariz gdje će i ostali džudisti stići dobro pripremljeni.

- Forma je OK, nije na perfektnom nivou i mislim da nisam bio na 100 odsto kada sam osvojio srebro. Imao sam fin dan, bio sam mentalno spreman, smiren i fizički sam dobro izdržao. Imao sam korektno suđenje što je bilo bitno. Formu ću sačuvati tako što ću odmoriti nekoliko dana i krenuti u bazu da je održim na nivou. Ništa specijalno se neću spremati već kao i za svako drugo takmičenje ili svaki veći turnir. Imamo isti program, istu školu tako da je sve u božjim rukama. Daćemo maksimum, a za ostalo će se bog postarati jer on najbolje zna šta je za nas najbolje i biće onako kako on kaže. Dobiće tu medalju onaj koji je najviše zaslužuje i onaj kome najviše treba u životu. Na nama je da želimo i da radimo, a za sve ostalo šta god da bude, bićemo zahvalni Gospodu - naveo je Majdov.

Ostali

Pored Majdova Srbiju će na Olimpijskim igram predstavljati još pet džudista. To su Aleksandar Kukolj, Strahinja Bunčić, Milica Nikolić, Marica Perišić i Milica Žabić.

Piše: Milan Zubović

Komentari 0
Povezane vijesti
Sjajne vijesti: Novak Đoković ide na Olimpijske igre u Pariz Sjajne vijesti: Novak Đoković ide na Olimpijske igre u Pariz
Nemanja Majdov ide na Olimpijske igre Nemanja Majdov ide na Olimpijske igre
Majdov ima specijalnu poruku nakon osvajanja srebra Majdov ima specijalnu poruku nakon osvajanja srebra
Najčitanije
  • Meteoalarm izdao upozorenje za devet regija u BiH
    10h 42m
    0
  • Održana vanredna skupština Džudo saveza Republike Srpske: Živko Milijaš izabran za predsjednika
    7h 50m
    1
  • Šta je Srbiji potrebno da sa dva boda prođe dalje?
    9h 8m
    0
  • Najbrži način da rashladite automobil koji je bio parkiran na suncu
    9h 48m
    0
  • Sutra nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom
    7h 2m
    0