Немања Мотика са Нишићке висоравни млада нада минхенског Бајерна

01.10.2021. 18:11
0
ИЗВОР: Катера

Са четири гола у посљедњој утакмици осамнаестогодишњи Немања Мотика, чији коријени вуку са Нишићке висоравни, општина Илијаш, привукао је велику пажњу на себе и представља потенцијално појачање за репрезентацију Србије.

Момак рођен у Берлину, привукао је пажњу њемачке јавности пошто је у утакмици Регионалне лиге, у тријумфу Бајерна 2 из Минхена у Швајнфурту постигао четири гола.

Откако су се прије нешто мање од 15 година у Бајерну промовисали Тони Милер, Давид Алаба и Тони Крос, у овом клубу нису могли да се похвале талентом који се пробио од млађих категорија до првог тима, наговијестио класу на великој сцени и опстао.

Пуно су навијачи Бајерна очекивали од Џулијана Грина, Карима Адемија, Џошуе Зиркзее, Лукаса Маијеа и других. Након доста времена, у Бајерну вјерују да виде потенцијал у Џамалу Мусијали, Хрвату Јосипу Станишићу, а њиховим стопама могао би поћи и до првог тима стићи и млади Србин Немања Мотика (18).

Мотикин учинак ове сезоне импресионирао је челнике Бајерна. До сада  је за Бајерн 2 одиграо 14 утакмица, постигао 13 голова и пет пута асистирао саиграчима код постигнутих голова.

- У овом тренутку изгледа да сам на добром путу, али ово је само почетак. И даље ће све зависити од мене, само од мог учинка – рекао је Мотика за један локални њемачки портал, а преноси „Моцарт спорт“.

Немања Мотика је каријеру почео у Зелендорфу, филијали берлинске Херте. Скаути Бајерна су га примјетили 2017. године, када је напунио 14. годину и тада се преселио у Минхен.

Истицао се у млађим категоријама Бајерна, све док није пребачен у "Б" тим минхенског клуба, гдје се припрема и стиче искуство за наступ у сениорском тиму њемачког шампиона.

Награда за досадашњи труд и рад, Немањи је стигла од тренера првог тима Јулијана Нагелсмана да се прикључи сениорском тиму у пријатељској утакмици против Борусије из Мехенгладбаха, гдје је Мотика одиграо тридесет минута у сениорском тиму.

Извјештај стручног штаба за младог Мотику гласио је: „Не либи се да покаже све врлине на терену, ситуације један на један његов су велики адут. Не смата му што игра против физички доминантнијих ривала, зна да се одбрани, не да на себе...“.

Слика

Немања је већ почео да гради и репрезентативну каријеру, додуше у дресу млађих селекција Њемачке, међутим љетос је наступио и за омладинску селекцију Србије до 19 година и на дебију постигао гол.

Остаје нам да видимо да ли ће Мотика одлучити да у будућности настави да игра у селекцији Србије и буде ново појачање за селектора Драгана Стојковића Пиксија.

Немања Мотика је, као што смо већ навели, рођен 2003. године у пријестоници Њемачке. Његов отац је поријеклом са Нишићке висоравни, док му је мајка Врањанка, из Србије.

Игра на позицији крилног нападача.

Коментари 0
Повезане вијести
Србија успјешно положила посљедњи тест прије путовања у Њемачку Србија успјешно положила посљедњи тест прије путовања у Њемачку
На Нишићима обиљежено 150 година постојања храма Светих апостола Петра и Павла (ФОТО) На Нишићима обиљежено 150 година постојања храма Светих апостола Петра и Павла (ФОТО)
Митрополит Хризостом: Вјера у Бога очувала карактер српског народа Митрополит Хризостом: Вјера у Бога очувала карактер српског народа
Најчитаније
  • Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
    13h 25m
    0
  • План редукције воде за недјељу, 8. септембар
    5h 48m
    6
  • Преминуо Славо Кукић
    10h 21m
    1
  • У Источном Новом Сарајеву данас привремена обустава саобраћаја
    13h 18m
    0
  • На Сокоцу и у Источном Старом Граду сутра обиљежавање дана Треће сарајевске пјешадијске бригаде
    13h 9m
    0