Неосноване оптужбе Приштине угрожавају безбједност и имовину

10.10.2022. 09:57
0
ИЗВОР: srna.rs

Неосноване оптужбе приштинских званичника који су и ових дана јавно рекли да одбијају да спроведу одлуку Уставног суда о земљишту угрожавају безбједност, имовину и религијске слободе Српске православне цркве, саопштено је данас из Манастира Високи Дечани.

У саопштењу се наводи да је српска православна епархија на Косову и Метохији увијек била отворена за дијалог са институцијама у покрајини, али не и по питању законитости одлуке Уставног суда на Косову и Метохији из 2016. године, којом је потврђено власништво манастира над 24 хектара земље.

- Ово је чврст став амбасадора ЕУ, ОЕБС-а и Квинте - објавио је манастир Високи Дечани на Твитеру.

Из манастира поручују да неосноване оптужбе приштинских званичника против Цркве угрожавају безбједност, имовину и религијске слободе.

- Подривајући коначну и неопозиву одлуку косовског Уставног суда по питању манастира у Дечанима и мешањем политичара у судске одлуке, озбиљно се подрива владавина права на Косову, чиме се још више угрожавају верске слободе и поверење између заједница - напомиње се у саопштењу.

Коментари 0
Повезане вијести
Више од 600 вјерника у манастиру Високи Дечани на празник Цвијети (ФОТО) Више од 600 вјерника у манастиру Високи Дечани на празник Цвијети (ФОТО)
Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН? Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН?
Косовски специјалци претукли Србина и пријетили му пиштољем код Зубиног Потока Косовски специјалци претукли Србина и пријетили му пиштољем код Зубиног Потока
Најчитаније
  • Вуковцима бесплатно полагање возачког испита
    17h 47m
    5
  • Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
    17h 29m
    0
  • Калдесићи Онтарио замијенили Источним Сарајевом
    18h 23m
    7
  • Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа
    15h 18m
    0
  • Премјештени посмртни остаци Бате Живојиновића из Алеје заслужних грађана
    14h 20m
    0