Непоштовање радног времена и епидемиолошких мјера најчешћи прекршаји у Источном Сарајеву

04.09.2021. 13:03
2
ИЗВОР: СРНА

Инспектори Одјељења за инспекцијске послове града Источно Сарајево за пола године извршили су 1.387 контрола и утврдили да се највише није поштовало радно вријеме, епидемиолошке мјере и број лица који је био дозвољен у објектима.

Начелник Одјељења Ратко Ђуровић рекао је Срни да су издали 45 прекршајних налога и изрекли новчаних казни у износу од 26.400 КМ.

Ђуровић је рекао да су у мају на подручју Источне Илиџе у сарадњи са Полицијском управом Источно Сарајево спровели акцију током које је одузета већа количина дувана и дуванских производа без потребне документације којој не може бити утврђено поријекло.

Он је подсјетио да су инспектори у јулу спровели акцију контроле објеката гдје се врши продаја сладоледа, те су провјерени рок трајања, чистоћа и температура рашладних уређаја, као и микробиолошка исправност.

- Контроле су обухватиле подручје свих шест општина у саставу града Источно Сарајево и установљено је да су сви узорци сладоледа који су испитивани били негативни, што значи да је микробиолошка исправност задовољавајућа- нагласио је Ђуровић.

Инспектори у љетном периоду, када се сладолед највише конзумира, приликом редовних контрола посебну пажњу обрате на производњу, промет и послуживање, а често се врше и ванредни инспекцијски прегледи који се односе само на субјекте који се баве производњом и прометом сладоледа.

Ђуровић је напоменуо да сладоледи "Сникерс", "Твикс", "Баунти" и "М&М" одређеног паковања, рока, о којима је достављено обавјештење о повлачењу са тржишта нису затечени у контролисаним субјектима, чему је увелико допринијела превентивна контрола објеката који у својој понуди врше продају сладоледа.

За шест мјесеци тржишна инспекција извршила је 307 контрола, инспекција за храну 142, здравствена инспекција 12 и пољопривредна инспекција 68 контрола. Урбанистичко-грађевинска инспекција је извршила 115 контрола, саобраћајна 112, ветеринарска 574 и еколошка инспекција 57 контрола.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Миљана 05.09.2021. 16:46
    @e moji svirači: Наравно, најлакше је ударити оне најслабије! Ако нам је продавац воћа на паркингу ЈЕДИНИ проблем у овоме окружењу, онда супер!
  • Generic placeholder image
    E moji svirači 04.09.2021. 22:44
    Kada inspekcija misli izvršiti kontrolu ulične prodaje voća, povrća i drugih ko bajagi domaćih proizvoda na parkingu i po trotoarima kod nove dvorane? Da li inspektori misle raditi svoj posao ili će pustiti da se nelegalna i neuslovna trgovina i dalje odvija?
Повезане вијести
Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву
Вечерас промоција књиге „(О)чај у шољици кафе“ Сандре Алек у Источном Сарајеву Вечерас промоција књиге „(О)чај у шољици кафе“ Сандре Алек у Источном Сарајеву
Ватрогасац – хуман и одговоран посао који морате вољети Ватрогасац – хуман и одговоран посао који морате вољети
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    23h 49m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    21h 51m
    0
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    19h 52m
    2
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    20h 44m
    1
  • Жена побиједила пет карцинома и живи без 11 органа
    14h 19m
    1