Нереди у Љубљани, протест због нових мјера владе (ВИДЕО)

05.11.2020. 21:14
0
ИЗВОР: novosti.rs

Словеначка полиција употребила је водене топове против групе демонстраната, који су засули полицију каменицама и пиротехничким средствима.

Демонстранти, њих неколико десетина, окупили су се у знак протеста због мјера владе, јер вјерују да је пандемија корона вируса дио “свјетске завјере”. Центар Љубљане надлијећу хеликоптери.

Како наводи портал 24ur.com, окупљања је било на неколико локација у Љубљани, а полиција је водене топове употребила у Словенској улици.

Како се додаје, наводно је нападнута и једна телевизијска екипа.

Продужена забрана кретања, основци не иду у школу

Влада Словеније продужила је забрану кретања између општина и забрану окупљања више од шест особа за још недјељу дана, али је дозволила да се отворе још нека предузећа и службе.

У Словенији се, послије двије недјеље распуста, основци неће вратити у школе у понедјељак због ситуације у вези са корона вирусом пошто ће поново бити уведено одржавање наставе на даљину. У средњим школама и гимназији већ је уведено учење на даљину почетком ове недјеље.

Вртићи ће, такође, остати затворени, али ће брига о дјеци бити доступна родитељима, који су запослени у службама од кључног значаја. Универзитети и друге високошколске установе наставиће да одржавају наставу на даљину, а школе за дјецу и одрасле са специјалним потребама остаће затворене.

Министарка образовања Симона Кустец рекла је да ће влада преиспитати одлуку за недјељу дана.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Снијег пада у Словенији и Хрватској (ВИДЕО) Снијег пада у Словенији и Хрватској (ВИДЕО)
Струја у Српској би могла да поскупи након пресуде у корист словеначке електропривреде? Струја у Српској би могла да поскупи након пресуде у корист словеначке електропривреде?
Скандал у Љубљани: Љекари одстранили желудац здравом пацијенту! Скандал у Љубљани: Љекари одстранили желудац здравом пацијенту!
Најчитаније
  • Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    5h 33m
    0
  • Мирном шетњом у Добровољачкој улици обиљежене 32 године од злочина
    2h 44m
    2
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    18h 30m
    0
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    16h 52m
    0
  • У понедјељак обиљежавање Дана одбране Илиџе
    19h 6m
    3