Нешић истиче да се Аћимовић супротстављао ДНС

18.12.2019. 19:16
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Ненад Нешић, потпредсједник ДНС изјавиоје да Млађен Божовић није његов кандидат за Савјет министара, него кандидат његове странке. Поручио је како СНСД нема везе са тим избором, а навео је и разлоге због којих сматра да је Божовић бољи кандидат од раније предложеног Драшка Аћимовића.

Иако предсједник странке Марко Павић тврди да је на органима странке одлучено да ДНС кандидат буде Аћимовић, Нешић је за Н1 рекао да нико није непогрешив.

– Павић је овај пут погријешио. Већина чланова су препознали оно што тренутно радим, а то је да радим на јачању ДНС и његовом јединству. Јуче је потврђено да је Божовић кандидат. Ни до дана данас, ни када су се одређени функционери побунили против Аћимовића није сазвано Предсједништво странке да би се побунили против мене – казао је.

Он је истакао како велика већина Предсједништва ДНС-, које броји 22 члана, подржава његов рад – јер, како је казао, њему су Република Српска и ДНС у интересу. На питање да ли руши Марка Павића са чела странке – рекао је:

– Наше Предсједништво броји 22 члана, а јавно се изјаснио Тадић и Обрадовић. За Тадића ме не чуди јер сам добио информацију да је Аћимовић био његов савјетник, а то се може провјерити.

Он истиче и зашто је против Аћимовића.

– Можете видјети да је он 2014. предлагао за српског члана Предсједништва. Био је кандидат у Влади РС за ЕУ интеграције, па је постао амбасадор по приједлогу Иванића. Ако је тачна информација та за савјетника, онда је јасно да тај човјек нема политику, него је мијења по властитом интересу. Он је био члан СДП, нама у РС је јасна политика СДП и она је неприхватљива за РС. Он не може представљати РС и бити дио српске репрезентације у Сарајеву и Савјету министара – поручио је Нешић за Н1.

Тврди како нема тајне везе између њега и СНСД.

– Једина тајна веза између мене и СНСД је добробит РС и ради у интересу РС. РС је на правом мјесту и ми немамо намјеру одступити од тога – казао је.

Са предсједником странке Павићем се није чуо неколико дана.

– Ја сам рекао да цијеним и поштујем Павића, али овај пут је погријешио. Позивам га да прихвати грешку коју је начинио, направимо заједнички како ћемо дјеловати да ДНС буде јачи и заједно кренемо ка локалним изборима 2020.

Казао је како је раније упознао Зорана Тегелтију са својим ставовима, те је казао како је управо он добио највише личних гласова у историји ДНС. О потенцијалном расколу унутар странке је рекао:

– Ја сам дио руководства ДНС, ја сам потпредсједник. Немам намјеру да излазим или оснивам нову странку. Имам намјеру да радим на унутрашњем сређивању странке. Павић је свуда изјављивао да ДНС није гласао за укидање Војске РС, за пренос надлежности са РС на БиХ, а Драшко Аћимовић се супротставио програму ДНС. Био је у СДП, а полтике СДП и ДНС су дијаметрално супротне – поручио је Нешић.

Млађен Божовић према његовим мишљењу има искуство рада у министарству.

– Више година је био дио Фонда за повратак, познато ми је да је добро обављао свој посао. Сматрао сам да треба да обавља важну функцију у Савјету министара – рекао је. Међутим, против њега постоје и одређене оптужбе за мобинг и кршење људских права које је изнијела прва заштићена узбуњивачица Ирина Ловрић.

– Оно што је мени познато јесте да није осуђиван и да је све спорове добио. По тим споровима, извјесна госпођа има дуговања према Божовићу и он за све то посједује документацију – изјавио је Нешић.

Није желио да прејудицира шта би се догодило ако СДА не прихвати Божовића као кандидата за Савјет министара – али је рекао да одређени људи раде против тога да Божовић не буде министар. Истакао је и то да ако органи покажу да задовољава критеријуме, нема разлога да Млађен Божовић не буде министар у Савјету министара БиХ.

За крај – коментарисао је коалицију и односе унутар коалиције СНСД – ДНС.

– Опстаће. Павић је изјавио да односи иду узлазном путањом. Не видим што коалиција не би опстала. СНСД, Тегелтија и остали нису прихватили кандидата Ненада Нешића, него ДНС. Божовић заступа интерес ДНС. Мој резултат ми говори да могу да говорим у име ДНС – поручио је те казао како иза њега стоје бројни чланови Предсједништва странке.

Нешић је поручио како није било потребе да СНСД пребројава ДНС – јер је СНСД знао да оцијени политичку јачину људи који предлажу Млађена Божовића на позицију у инситуцијама БиХ.

Коментари 0
Повезане вијести
Одсуство радника из Републике Српске поводом Дана Српске правдали годишњим одмором Одсуство радника из Републике Српске поводом Дана Српске правдали годишњим одмором
Нешић: Суспендован полицијски службеник који је величао "Олују" Нешић: Суспендован полицијски службеник који је величао "Олују"
Нешић тражи санкције за службеника Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ због спорне тетоваже Нешић тражи санкције за службеника Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ због с...
Најчитаније
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    15h 34m
    0
  • Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    2h 37m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    23h 9m
    0
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    13h 56m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    21h 7m
    0