Нешић за 10. мај најавио завршетак радова на дионици Јасик-Триангла

25.04.2020. 14:56
2
ИЗВОР: Srna

Вршилац дужности директора Јавног предузећа "Путеви Републике Српске" Ненад Нешић најавио је да ће реконструкција регионалног пута Источно Ново Сарајево-Пале, дионица Јасик-Триангла, бити завршена до 10. маја, као и да ће се на Палама градити два кружна тока, вриједности од милион и по КМ.

Нешић је након обиласка радова са начелником општине Пале Бошком Југовићем рекао новинарима да је до сада урађено 80 одсто посла, а да ће у наредних 15 дана урадити други слој асфалта и саобраћајну сигнализацију.

-Због зимског одржавања регионалних и магистралних путева морали смо да прекинемо изградњу ове дионице, а данас су се стекли услови да наставимо радове- рекао је Нешић.

Нешић је додао да очекује да до 10. маја пут буде отворен, потпуно реконструисан и рехабилитован, чиме ће бити спојен пут Лукавица-Пале модерном саобраћајницом на овом дијелу регионалног пута.

Он је подсјетио да је вриједност радова 3.250.000 КМ, а средства су обезбиједили "Путеви Републике Српске". Дужина дионице је три километра и 900 метара, а урађен је и мост дужине 35 метара.

-Урадили смо и реконструкцију и рехабилитацију, што значи да нисмо само пресвлачили асфалт, него смо исправили и многе кривине и добили ширу, модернију и безбједнију саобраћајницу- нагласио је Нешић и додао да се радови одвијају у складу са мјерама донесеним с циљем спречавања ширења вируса корона.

Нешић је најавио да ће можда наредне седмице бити расписан тендер о наставку рехабилитације пута између општина Источни Стари Град и Источно Ново Сарајево, до виле "Андреа" на Брусу.

Он је додао да ће у наредних 10 дана бити расписан тендер за изградњу новог пута према Јахорини у вриједности 2,2 милиона КМ, те тендер о рехабилитацији пута испод такозваних осмица на Јахорини до хотела "Небојша" дужине 800 метара.

Најавио је да ће "Путеви Републике Српске" у наредних десетак дана са начелником општине Пале Бошком Југовићем потписати споразум о изградњи два кружна тока, код тржног центра "Бартула" и у близини Аутобуске станице, вриједности 1,5 милиона КМ и на тај начин дати пуни допринос развоју путне инфраструктуре.

Југовић је истакао да ће планираним активностима општина дати пуну подршку, као што је учињено и када је у питању дионица Јасик-Триангла, гдје је локална заједница ријешила дио имовинско-правних односа.

-Обећања за наставак радова и рехабилитацију путне мреже према Јахорини, улазак у изградњу кружних токова на подручју Пала је нешто што обећава- рекао је Југовић, те додао да је на Палама планиран низ пројеката.

Он је нагласио да треба поштовати најављене активности које ће бити реализоване захваљујући "Путевима Републике Српске", Влади Српске и српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику, које треба да врате туристички потенцијал на подручје општине Пале.

Југовић је рекао да општина има потписаних 16 пројеката и већ су неке активности у току, али све зависи како ће Влада Српске усмјеравати средства и колико ће бити одвојено за санацију штета насталих од вируса корона, а шта ће остати у инвестиционим токовима.

Према његовим ријечима, путна инфраструктура ће помоћи да се врати запосленост, јер су на првом мјесту радна мјеста.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Pale 25.04.2020. 22:20
    Ma ja ima za jasik a za koran nemaaaaa paaaaaraaaaaa,svaka vam čast. Bože gdje li su pare??????
  • Generic placeholder image
    Branka 25.04.2020. 16:31
    Vala je sramota onaj put od Jasika do Brusa. Od Olimpijade '84-e do sada samo su rupe i odroni nasipani. Nadati se da će biti sredstava i za tu dionicu, preko koje je iz centralnog dijela Sarajeva najbliže do Jahorine.
Повезане вијести
Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
У априлу рођене 32 бебе У априлу рођене 32 бебе
Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    7h 10m
    11
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    5h 54m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    22h 7m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    18h 21m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    23h 13m
    0