Nešić za 10. maj najavio završetak radova na dionici Jasik-Triangla

25.04.2020. 14:56
2
IZVOR: Srna

Vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća "Putevi Republike Srpske" Nenad Nešić najavio je da će rekonstrukcija regionalnog puta Istočno Novo Sarajevo-Pale, dionica Jasik-Triangla, biti završena do 10. maja, kao i da će se na Palama graditi dva kružna toka, vrijednosti od milion i po KM.

Nešić je nakon obilaska radova sa načelnikom opštine Pale Boškom Jugovićem rekao novinarima da je do sada urađeno 80 odsto posla, a da će u narednih 15 dana uraditi drugi sloj asfalta i saobraćajnu signalizaciju.

-Zbog zimskog održavanja regionalnih i magistralnih puteva morali smo da prekinemo izgradnju ove dionice, a danas su se stekli uslovi da nastavimo radove- rekao je Nešić.

Nešić je dodao da očekuje da do 10. maja put bude otvoren, potpuno rekonstruisan i rehabilitovan, čime će biti spojen put Lukavica-Pale modernom saobraćajnicom na ovom dijelu regionalnog puta.

On je podsjetio da je vrijednost radova 3.250.000 KM, a sredstva su obezbijedili "Putevi Republike Srpske". Dužina dionice je tri kilometra i 900 metara, a urađen je i most dužine 35 metara.

-Uradili smo i rekonstrukciju i rehabilitaciju, što znači da nismo samo presvlačili asfalt, nego smo ispravili i mnoge krivine i dobili širu, moderniju i bezbjedniju saobraćajnicu- naglasio je Nešić i dodao da se radovi odvijaju u skladu sa mjerama donesenim s ciljem sprečavanja širenja virusa korona.

Nešić je najavio da će možda naredne sedmice biti raspisan tender o nastavku rehabilitacije puta između opština Istočni Stari Grad i Istočno Novo Sarajevo, do vile "Andrea" na Brusu.

On je dodao da će u narednih 10 dana biti raspisan tender za izgradnju novog puta prema Jahorini u vrijednosti 2,2 miliona KM, te tender o rehabilitaciji puta ispod takozvanih osmica na Jahorini do hotela "Nebojša" dužine 800 metara.

Najavio je da će "Putevi Republike Srpske" u narednih desetak dana sa načelnikom opštine Pale Boškom Jugovićem potpisati sporazum o izgradnji dva kružna toka, kod tržnog centra "Bartula" i u blizini Autobuske stanice, vrijednosti 1,5 miliona KM i na taj način dati puni doprinos razvoju putne infrastrukture.

Jugović je istakao da će planiranim aktivnostima opština dati punu podršku, kao što je učinjeno i kada je u pitanju dionica Jasik-Triangla, gdje je lokalna zajednica riješila dio imovinsko-pravnih odnosa.

-Obećanja za nastavak radova i rehabilitaciju putne mreže prema Jahorini, ulazak u izgradnju kružnih tokova na području Pala je nešto što obećava- rekao je Jugović, te dodao da je na Palama planiran niz projekata.

On je naglasio da treba poštovati najavljene aktivnosti koje će biti realizovane zahvaljujući "Putevima Republike Srpske", Vladi Srpske i srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, koje treba da vrate turistički potencijal na područje opštine Pale.

Jugović je rekao da opština ima potpisanih 16 projekata i već su neke aktivnosti u toku, ali sve zavisi kako će Vlada Srpske usmjeravati sredstva i koliko će biti odvojeno za sanaciju šteta nastalih od virusa korona, a šta će ostati u investicionim tokovima.

Prema njegovim riječima, putna infrastruktura će pomoći da se vrati zaposlenost, jer su na prvom mjestu radna mjesta.

Komentari 2
  • Generic placeholder image
    Pale 25.04.2020. 22:20
    Ma ja ima za jasik a za koran nemaaaaa paaaaaraaaaaa,svaka vam čast. Bože gdje li su pare??????
  • Generic placeholder image
    Branka 25.04.2020. 16:31
    Vala je sramota onaj put od Jasika do Brusa. Od Olimpijade '84-e do sada samo su rupe i odroni nasipani. Nadati se da će biti sredstava i za tu dionicu, preko koje je iz centralnog dijela Sarajeva najbliže do Jahorine.
Povezane vijesti
Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu
Večeras promocija knjige „(O)čaj u šoljici kafe“ Sandre Alek u Istočnom Sarajevu Večeras promocija knjige „(O)čaj u šoljici kafe“ Sandre Alek u Istočnom Sarajevu
Vatrogasac – human i odgovoran posao koji morate voljeti Vatrogasac – human i odgovoran posao koji morate voljeti
Najčitanije
  • Sjećanje na Ognjena Kuljanina
    23h 36m
    1
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    21h 35m
    1
  • Partizan mijenja ime!
    14h 17m
    4
  • Na "Viberu" aktuelna zloupotreba broja telefona
    23h 48m
    0
  • Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo
    18h 50m
    0