Несметано одвијање саобраћаја

20.06.2020. 09:27
0
ИЗВОР: Srna

Одвијање саобраћаја на путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ овог суботњег јутра је несметано, осим на дионицама на којима се изводе радови и гдје је пролазак возила регулисан саобраћајном сигнализацијом, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Санациони радови почели су на магистралном путу Љубиње-Требиње у мјесту Туље. Сваки дан, осим недјеље, на овој локацији саобраћај је обустављен од 8.00 до 14.00 часова и преусмјерен на путни правац Столац-До-Берковићи-Кривача-Билећа-Требиње.

Радови се изводе на путевима на подручју Приједора, Котор Вароша, Брода, на улазу у Прњавор, на ауто-путу Бањалука-Прњавор, на путним правцима Бањалука-Стари Мајдан, Бањалука-Српске Топлице, Црна Ријека-Бјелајце, Укрина-Клупе у мјесту Шњеготина, Дрињача-Милићи-Власеница, Чатрња-Градишка, Угљевик-Главичице у рејону Старог Угљевика, Прибој-Лопаре, од Котроског према Добоју, у општинама Источна Илиџа и Трново, Укрина-Горња Вијака и Шековићи-Цапарде.

У ФБиХ радови се изводе на мосту у мјесту Рељево на дионици Јошаница-Рајловац, те у тунелима Орманица на путу Сребреник-Орашје и у тунелу Винац на путу Јајце-Доњи ВакуФ. У функцији су алтернативни правци.

И даље су актуелни радови у тунелу Врандук код Зенице, а одвија се и санација мостова на магистралним путевима Сребреник-Шићки Брод преко Тиње, у мјесту Дреник, Олово-Семизовац преко ријеке Љубине, на улазу у Јајце, као и на петљи Блатуша код Зенице. На овим локацијама саобраћа се успорено.

Када је ријеч о граничним прелазима, нема дужих задржавања. Улазак у Црну Гору из БиХ могућ је само уз обавезни ПЦР тест акредитоване лабораторије из БиХ стар максимално 48 часова.

За вријеме важења ове мјере, улазак у Црну Гору није могућ преко граничних прелаза Хум и Метаљка.

Због радова у Црној Гори, обустављен је саобраћај на граничном прелазу Делеуша-Враћеновићи. За вријеме обуставе саобраћај је преусмјерен на друге граничне прелазе.

Држављани БиХ који улазе у Републику Српску, БиХ, више не подлијежу мјери изолације у кућној средини, нити су обавезни да имају негативан ПЦР тест.

Коментари 0
Повезане вијести
Мање боловања у Српској, а већи трошкови Мање боловања у Српској, а већи трошкови
Узбуне о несталој дјеци објављиваће се и на банкоматима у Српској Узбуне о несталој дјеци објављиваће се и на банкоматима у Српској
Није прихваћен вето на Изборни закон и Закон о референдуму Није прихваћен вето на Изборни закон и Закон о референдуму
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    9h 59m
    8
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    23h 9m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    23h 41m
    0
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    8h 1m
    0
  • Заказана сједница о правилнику за утврђивање минималца
    22h 0m
    0