Netflix тестира начине за спречавање дијељења шифри

17.03.2022. 11:28
0
ИЗВОР: klix.ba

Неколико седмица након најављеног повећања цијена, Netflix је саопштио да креће у борбу против проширене праксе дијељења шифри међу људима који не живе у истом домаћинству.

Netflix тренутно тестира начине да спријечи дијељење шифри налога међу корисницима који не живе заједно, а они који то ипак желе, морати ће платити више за такву привилегију.

- Иако је пракса популарна, она је ипак створила забуну о томе када и како се Netflix може дијелити с другим људима. Као резултат тога, налози се дијеле изван домаћинства, а то утиче на наше могућности инвестирања у сјајне нове ТВ садржаје и филмове намијењене нашим корисницима, изјавио је Ченгуи Лонг, директор за иновације производа.

Током тестног периода ће се Netflix фокусирати на три земље, а то су Чиле, Костарика и Перу. У тим земљама ће осим могућности пребацивања профила на нове налоге претплатници добити понуду да додају додатног гледаоца у свој пакет по нижој цијени.

Ово није први пут да Netflix експериментише с начинима борбе против дијељења шифри налога. Прошле године је компанија експериментисала с алатом верификације налога како би спријечила неовлаштене кориснике да користе туђе налоге.

С друге стране, могућност додавања додатног члана и опција пријеноса профила указују на то да у компанији Netflix размишљају стратешки када је ријеч о покушају наставка раста док број претплатника наставља опадати. Ако Netflix планира задржати трон краља стриминга, онда мора наставити финансирати свој скупљи оригинални садржај. Међутим, тај новац мора однекуд доћи, а један од начина је управо борба против неовлаштеног дијељења шифри налога.

Коментари 0
Најчитаније
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    20h 40m
    1
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    16h 35m
    6
  • У ријеци Бојани пронађено тијело још једне дјевојчице
    13h 5m
    0
  • Лов газда са Јадрана не престаје
    12h 14m
    1
  • Годишњица рођења Милутина Бојића, аутора "Плаве гробнице"
    36m
    0