Невесиње: Осликан мурал са ликом митрополита Амфилохија

09.11.2020. 13:59
1
ИЗВОР: СРНА

Велики мурал са ликом блаженопочившег митрополита црногорско-приморског Амфилохија осликан је на централном тргу у Невесињу.

Мурал је јуче осликао умјетник из Требиња Милош Нарачић, на иницијативу навијачке групе "Делије", а за реализацију су добили подршку и благослов Црквене општине Невесиње.

Из навијачке групе "Делије" поручили су да су на овај начин жељели да се одуже митроплиту који је подржао Невесиње кад је требало и увијек био уз народ овог краја.

- Митрополит Амфилохије био је стуб православља у Црној Гори. Ми смо током цијеле године слали поруке подршке браћи у Црној Гори, а на овај начин хтјели смо да изразимо захвалност митрополиту за све што је радио за српски народ - поручују "Делије" и додају да су на овај начин митрополиту одали пошту.

Мурал је исцртан за Митровдан, због симболике који овај дан има за Невесиње и цијелу Херцеговину. Тада се обиљежава сјећање на митровданске битке 1992. и 1994. године, када је одбрањено Невесиње и источна Херцеговина.

Његово високопреосвештенство митрополит Амфилохије преминуо је 30. октобра у Клиничком центру у Подгорици од посљедица вируса корона. Сахрањен је 1. новембра у крипти Саборног храма Христовог васкрсења у Подгорици у присуству великог броја црквених великодостојника, државних званичника и вјерника.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Ma, da... 09.11.2020. 17:12
    ... Od murala se ljepše i bolje živi...
Повезане вијести
Мурали Миће Лиздека и Мише Рајића ускоро ће красити Пале (ФОТО) Мурали Миће Лиздека и Мише Рајића ускоро ће красити Пале (ФОТО)
Млади Мостарци и Невесињци очистили православна гробља у Мостару Млади Мостарци и Невесињци очистили православна гробља у Мостару
Невесињка Кристина Томовић: Школа па све остало Невесињка Кристина Томовић: Школа па све остало
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    3h 2m
    6
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    1h 58m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    20h 43m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    17h 42m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    18h 54m
    0