Нијагарани водопади у бојама тробојке

11.07.2024. 09:28
0
ИЗВОР: srna.rs

Нијагарини водопади засвијетлили су у бојама српске тробојке поводом 168 година од рођења српског научника и генија Николе Тесле.

-- Снажно невријеме спријечило је подизање заставе испред зграде Скупштине града Нијагара Фолс па је овај догађај одгођен за сутра, чиме ће почети овогодишњи Међународни фестивал `Дани Николе Тесле` - рекао је Срни директор овог фестивала Борислав Живковић.

Живковић је додао да ће сутра од 19.00 часова у станици "Нијагара паркс" бити одржана прва интернационална научно-духовна конференција посвећена великом српском научнику Николи Тесли.

Он је истакао да ће овај посебан догађај отворити својим раскошним гласом млада звијезда српске опере Марија Јелић тачно испод Теслиног трансформатора.

- Наш програм обогатиће и видео и аудио-шоу у хидроцентрали, а на самом крају посјетићемо тунел испод водопада гдје ћемо имати прилику да уживамо у јединственом погледу и ватромету који ће крунисати цијели догађај - рекао је Живковић.

У оквиру манифестације посвећене Тесли у суботу, 13. јула, у 17.00 часова биће положено цвијеће на споменик српском научнику на тргу који носи његово име. На неколико стотина метара даље од тог мјеста од 18.00 часова па готово до поноћи у Парку краљице Викторије биће одржан други интернационални фестивал.

- Овај по много чему јединствени и слободно можемо рећи највећи фестивал у свијету, посвећен искључиво Николи Тесли, уз културно-умјетнички програм, пружиће могућност младим и талентованим умјетницима из цијеле Сјеверне Америке да покажу таленат у разним областима. Фестивал је прилагођен свим узрастима и бесплатан је за све посјетиоце - нагласио је Живковић.

Живковић је позвао све који су у могућности да својим присуством, на конференцији, и на фестивалу, увеличају овај по много чему јединствени догађај.

- Још једном да покажемо цијелом свијету колико смо поносни на нашег Николу Теслу, на његово поријекло, односно што припадамо народу који је подарио човјечанству таквог генија - нагласио је Живковић.

Коментари 0
Повезане вијести
Годишњица рођења Николе Тесле обиљежена на Кули Београд Годишњица рођења Николе Тесле обиљежена на Кули Београд
Никола Тесла - творац новог техничког поретка свијета Никола Тесла - творац новог техничког поретка свијета
Нијагарани водопади у бојама тробојке у част српског генија Нијагарани водопади у бојама тробојке у част српског генија
Најчитаније
  • Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
    13h 22m
    0
  • План редукције воде за недјељу, 8. септембар
    5h 45m
    6
  • Преминуо Славо Кукић
    10h 18m
    1
  • У Источном Новом Сарајеву данас привремена обустава саобраћаја
    13h 15m
    0
  • На Сокоцу и у Источном Старом Граду сутра обиљежавање дана Треће сарајевске пјешадијске бригаде
    13h 6m
    0