Nijagarani vodopadi u bojama trobojke

11.07.2024. 09:28
0
IZVOR: srna.rs

Nijagarini vodopadi zasvijetlili su u bojama srpske trobojke povodom 168 godina od rođenja srpskog naučnika i genija Nikole Tesle.

-- Snažno nevrijeme spriječilo je podizanje zastave ispred zgrade Skupštine grada Nijagara Fols pa je ovaj događaj odgođen za sutra, čime će početi ovogodišnji Međunarodni festival `Dani Nikole Tesle` - rekao je Srni direktor ovog festivala Borislav Živković.

Živković je dodao da će sutra od 19.00 časova u stanici "Nijagara parks" biti održana prva internacionalna naučno-duhovna konferencija posvećena velikom srpskom naučniku Nikoli Tesli.

On je istakao da će ovaj poseban događaj otvoriti svojim raskošnim glasom mlada zvijezda srpske opere Marija Jelić tačno ispod Teslinog transformatora.

- Naš program obogatiće i video i audio-šou u hidrocentrali, a na samom kraju posjetićemo tunel ispod vodopada gdje ćemo imati priliku da uživamo u jedinstvenom pogledu i vatrometu koji će krunisati cijeli događaj - rekao je Živković.

U okviru manifestacije posvećene Tesli u subotu, 13. jula, u 17.00 časova biće položeno cvijeće na spomenik srpskom naučniku na trgu koji nosi njegovo ime. Na nekoliko stotina metara dalje od tog mjesta od 18.00 časova pa gotovo do ponoći u Parku kraljice Viktorije biće održan drugi internacionalni festival.

- Ovaj po mnogo čemu jedinstveni i slobodno možemo reći najveći festival u svijetu, posvećen isključivo Nikoli Tesli, uz kulturno-umjetnički program, pružiće mogućnost mladim i talentovanim umjetnicima iz cijele Sjeverne Amerike da pokažu talenat u raznim oblastima. Festival je prilagođen svim uzrastima i besplatan je za sve posjetioce - naglasio je Živković.

Živković je pozvao sve koji su u mogućnosti da svojim prisustvom, na konferenciji, i na festivalu, uveličaju ovaj po mnogo čemu jedinstveni događaj.

- Još jednom da pokažemo cijelom svijetu koliko smo ponosni na našeg Nikolu Teslu, na njegovo porijeklo, odnosno što pripadamo narodu koji je podario čovječanstvu takvog genija - naglasio je Živković.

Komentari 0
Povezane vijesti
Godišnjica rođenja Nikole Tesle obilježena na Kuli Beograd Godišnjica rođenja Nikole Tesle obilježena na Kuli Beograd
Nikola Tesla - tvorac novog tehničkog poretka svijeta Nikola Tesla - tvorac novog tehničkog poretka svijeta
Nijagarani vodopadi u bojama trobojke u čast srpskog genija Nijagarani vodopadi u bojama trobojke u čast srpskog genija
Najčitanije
  • Ratna staza Zekovića s Romanije
    10h 59m
    1
  • Škipine sa Pala stečeno znanje u Crvenom krstu odvelo putem ljekara
    9h 41m
    0
  • Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva
    8h 9m
    0
  • Lice iz Pala uhapšeno zbog sumnje da je počinilo prevare i utaju
    9h 30m
    1
  • Kulina: Sve više djece ima govorno-jezičke smetnje
    6h 39m
    0