Није усвојена Одлука о извршењу буџета општине Соколац

07.09.2021. 16:48
0
ИЗВОР: Катера

Одборници који чине скупштинску већину у Скупштини општине Соколац нису данас изгласали Одлуку о извршењу буџета за првих шест мјесеци ове године, према којој је забиљежен дефицит од 513.000 КМ.

Према извјештају, укупна буџетска средства у првом полугодишту реализована су у износу од 30.439.000 КМ или 41 одсто од укупног плана, док су расходи у буџету и издаци били 4.056.110 КМ или 48 одсто од планираних.

Одборници из скупштинске већине начелнику општине Соколац замјерају то што су одређене ставке "пробијене" и због дефицита у буџету, који се константно наставља.

Сматрају да се тренд гомилања дугова наставља, а да се дефицит из прошле године рјешава помоћу кредита, што компликује ситуацију.

Са друге стране, начелник општине Соколац каже да је задовољан извршењем буџета у првих шест мјесеци, те да је много уложено и да ће овакав рад бити настављен.

На данашњој сједници подржана је иницијатива Клуба одборника СНСД-а о изградњи ски-лифта на Сокоцу, који ће финансијски подржати Влада Републике Српске и град Источно Сарајево.

Коментари 0
Повезане вијести
Бјелица се огласио након данашњег убиства у Сокоцу Бјелица се огласио након данашњег убиства у Сокоцу
Од понедјељка аутобуска линија Соколац-Пале-Соколац Од понедјељка аутобуска линија Соколац-Пале-Соколац
Соколац без аутобуске станице: Неисплативост или закулисне игре локалних моћника? Соколац без аутобуске станице: Неисплативост или закулисне игре локалних моћника?
Најчитаније
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    18h 2m
    10
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    57m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    5h 2m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    5h 6m
    2
  • Дјевојчица пала са 13. спрата и преживјела
    16h 50m
    0