Николина из Пала студира два факултета, пише, слика, пјева и бави се тетовирањем

18.02.2024. 21:46
2
ИЗВОР: rtvbn.com/Youtube

Млада пјесникиња из Пала Николина Крунић недавно је објавила прву збирку пјесама под називом „Мртва кост“. Писање није њен једини хоби, бави се сликањем, пјевањем и тетовирањем, запослена је, а и студент је на два факултета.

„Мртва“ кост назив је пјесме по којој је насловљена истоимена збирка Николине Крунић.  Ту су сабране пјесме настале у шестогодишњем периоду, а посвећене су њеној баки уз коју је одрасла.

- Као јако мала сам доживјела неки вид мале траумице, односно губитак једног родитеља и негдје сам то проживјела са својом баком. Из захвалности за све то, за сву ту љубав добила је збирку. Специфично је то да је моја бака имала мртву кост на зглобу руке, а ја имам на грудном кошу, Истовремено, то је и метафора - тај губитак једне кости која је и моја и њена и коју смо заједно преболијевале сав тај период кроз цијело моје дјетињство - каже Николина.

Писању је претходила потреба за читањем која се јавила још у раном дјетињству и то из жеље да надогради своју машту. Данас пише слободним стихом о свему што је окружује, што проживи и предише.

- Све оно што сам предисала сам и написала и на тај начин зацијелим дух и мислим да је то суштина писања - наводи ова млада пјесникиња.

Њене пјесме су уврштене у више зборника, а први конкурс на који је послала пјесму су били „Рукописи“. Прве године, како каже, није имала великих очекивања, с обзиром на то да су сви афирмисани аутори кренули од рукописа, бар када је Србија у питању. Прошла је, каже, веома лако, чему се није надала.

Бави се и писањем кратких прича, а сљедеће године би требало да објави и прву збирку. На питање шта је инспирише, одговара љубав, њени сви облици и димензије. Инспирација су јој и афирмисани писци попут Огњенке Лакићевић, Витомирке Требовац, Георги Господинова, Дубравка Угрешић.

Осим писања Николинине велике љубави су пјевање и сликање, које се тренутно базира на иконопису.

- Сматрам да умјетност не само код мене, већ и код људи који су умјетнички надарени, дође у пакету, само је питање колико ћемо ми да се посветимо томе, колико да да развијемо сваки облик. Мени је сликање и цртање првенствено било прва назнака да имам тај умјетнички дар - наводи Николина.

Бави се и пјевањем, кроз цијелу средњу школу је пјевала етно музику, била члан драмске и ликовне секције. Ова свестрана дјевојка студира психологију и политичке науке, а до сљедеће године би оба факултета требало да заврши. Запослена је, а хоби јој је и тетовирање. Каже да јој није тешко ускладити своје хобије, студије и обавезе на послу, али за друштвени живот нема пуно времена и због тога јој није жао. Жеља јој је да све таленте које има искористи.

У свему што ради велика подршка су јој и пријатељи без којих њена прва збирка пјесама не би угладала свјетлост дана. „Мртва кост” ускоро ће бити промовисана и то у марту на Сокоцу, а потом у Вишеграду и на Палама.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Crni 19.02.2024. 12:08
    Šteta za mlade i tako pametne ljude,
    Jer može uspjeti kod nas samo ako bude izjavljivala ''Dodik je za mene bog'' ,inače ne.. Nek joj je bog na pomoći ,,
    Želim joj srecu
  • Generic placeholder image
    Neven 18.02.2024. 23:40
    Lijepa, mlada i pametna mlada Nikolina. Ima talenta za pisanu riječ, slikarstvo sve je to u duhovnoj sferi. Samo neka nastavi da se bavi kreativnim i stvaralačkim poslovima koji moraju donijeti rezultat i upotpuniti njeno lično zadovoljstvo i etuzijazam koji joj ne manjka. Traume poput gubitka roditelja nisu je blokirale da gleda na život pozitivno i da se bavi lijepom umjetnošću koja obogaćuje svaku dobru dušu.
Повезане вијести
Васкршња туцијада у Палама Васкршња туцијада у Палама
Пале: Радомир Вучковић пронашао новац и вратио га власницима Пале: Радомир Вучковић пронашао новац и вратио га власницима
Екипа ОШ „Србија“ прва на такмичењу из области саобраћаја и вјештине у вожњи бициклом (ФОТО) Екипа ОШ „Србија“ прва на такмичењу из области саобраћаја и вјештине у вожњи бициклом (ФОТО)
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    22h 8m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    20h 52m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    15h 37m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    12h 36m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    12h 42m
    0