Nikolina iz Pala studira dva fakulteta, piše, slika, pjeva i bavi se tetoviranjem

18.02.2024. 21:46
2
IZVOR: rtvbn.com/Youtube

Mlada pjesnikinja iz Pala Nikolina Krunić nedavno je objavila prvu zbirku pjesama pod nazivom „Mrtva kost“. Pisanje nije njen jedini hobi, bavi se slikanjem, pjevanjem i tetoviranjem, zaposlena je, a i student je na dva fakulteta.

„Mrtva“ kost naziv je pjesme po kojoj je naslovljena istoimena zbirka Nikoline Krunić.  Tu su sabrane pjesme nastale u šestogodišnjem periodu, a posvećene su njenoj baki uz koju je odrasla.

- Kao jako mala sam doživjela neki vid male traumice, odnosno gubitak jednog roditelja i negdje sam to proživjela sa svojom bakom. Iz zahvalnosti za sve to, za svu tu ljubav dobila je zbirku. Specifično je to da je moja baka imala mrtvu kost na zglobu ruke, a ja imam na grudnom košu, Istovremeno, to je i metafora - taj gubitak jedne kosti koja je i moja i njena i koju smo zajedno prebolijevale sav taj period kroz cijelo moje djetinjstvo - kaže Nikolina.

Pisanju je prethodila potreba za čitanjem koja se javila još u ranom djetinjstvu i to iz želje da nadogradi svoju maštu. Danas piše slobodnim stihom o svemu što je okružuje, što proživi i prediše.

- Sve ono što sam predisala sam i napisala i na taj način zacijelim duh i mislim da je to suština pisanja - navodi ova mlada pjesnikinja.

Njene pjesme su uvrštene u više zbornika, a prvi konkurs na koji je poslala pjesmu su bili „Rukopisi“. Prve godine, kako kaže, nije imala velikih očekivanja, s obzirom na to da su svi afirmisani autori krenuli od rukopisa, bar kada je Srbija u pitanju. Prošla je, kaže, veoma lako, čemu se nije nadala.

Bavi se i pisanjem kratkih priča, a sljedeće godine bi trebalo da objavi i prvu zbirku. Na pitanje šta je inspiriše, odgovara ljubav, njeni svi oblici i dimenzije. Inspiracija su joj i afirmisani pisci poput Ognjenke Lakićević, Vitomirke Trebovac, Georgi Gospodinova, Dubravka Ugrešić.

Osim pisanja Nikolinine velike ljubavi su pjevanje i slikanje, koje se trenutno bazira na ikonopisu.

- Smatram da umjetnost ne samo kod mene, već i kod ljudi koji su umjetnički nadareni, dođe u paketu, samo je pitanje koliko ćemo mi da se posvetimo tome, koliko da da razvijemo svaki oblik. Meni je slikanje i crtanje prvenstveno bilo prva naznaka da imam taj umjetnički dar - navodi Nikolina.

Bavi se i pjevanjem, kroz cijelu srednju školu je pjevala etno muziku, bila član dramske i likovne sekcije. Ova svestrana djevojka studira psihologiju i političke nauke, a do sljedeće godine bi oba fakulteta trebalo da završi. Zaposlena je, a hobi joj je i tetoviranje. Kaže da joj nije teško uskladiti svoje hobije, studije i obaveze na poslu, ali za društveni život nema puno vremena i zbog toga joj nije žao. Želja joj je da sve talente koje ima iskoristi.

U svemu što radi velika podrška su joj i prijatelji bez kojih njena prva zbirka pjesama ne bi ugladala svjetlost dana. „Mrtva kost” uskoro će biti promovisana i to u martu na Sokocu, a potom u Višegradu i na Palama.

Komentari 2
  • Generic placeholder image
    Crni 19.02.2024. 12:08
    Šteta za mlade i tako pametne ljude,
    Jer može uspjeti kod nas samo ako bude izjavljivala ''Dodik je za mene bog'' ,inače ne.. Nek joj je bog na pomoći ,,
    Želim joj srecu
  • Generic placeholder image
    Neven 18.02.2024. 23:40
    Lijepa, mlada i pametna mlada Nikolina. Ima talenta za pisanu riječ, slikarstvo sve je to u duhovnoj sferi. Samo neka nastavi da se bavi kreativnim i stvaralačkim poslovima koji moraju donijeti rezultat i upotpuniti njeno lično zadovoljstvo i etuzijazam koji joj ne manjka. Traume poput gubitka roditelja nisu je blokirale da gleda na život pozitivno i da se bavi lijepom umjetnošću koja obogaćuje svaku dobru dušu.
Povezane vijesti
Vaskršnja tucijada u Palama Vaskršnja tucijada u Palama
Pale: Radomir Vučković pronašao novac i vratio ga vlasnicima Pale: Radomir Vučković pronašao novac i vratio ga vlasnicima
Ekipa OŠ „Srbija“ prva na takmičenju iz oblasti saobraćaja i vještine u vožnji biciklom (FOTO) Ekipa OŠ „Srbija“ prva na takmičenju iz oblasti saobraćaja i vještine u vožnji biciklom (FOTO)
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    2h 38m
    9
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    22h 47m
    3
  • Dan kada je otišao Sena - „Kišni čovjek“
    23h 52m
    4
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    1h 22m
    0
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    17h 35m
    0