Николина Клисура ђак генерације ОШ „Јован Дучић“ Чајниче (ФОТО)

10.06.2022. 20:32
0
ИЗВОР: 058.ba

Временске прилике нису биле савршене овог јунског дана, али то није нимало покварило срећу и расположење чајничких малих матуранта. Дјечица рођена 2007. године озбиљно у својој неозбиљности прославили су малу матуру, тај чин одрастања, преласка из једне школе у другу, пут од дјетинства ка младости.

Слика

Фото: 058.ba

Ђорђе Пејовић мали кошаркаш, занимљив дјечак, не жали што се школа завршава:

- Није ми жао што је крај Основне школе. Хвала Богу да јесте. Мало ми је жао што се растајем од другара, али надам се да ћемо и даље остати у контакту. Планирам да упишем Економску, ако ме приме.

Његов другар, фудбалер, Милан Ковачевић размишља мало другачије:

- Мало ми је жао што је крај ту. Жао ми је што се растајем од неких другара, али се такође радујем почетку наставе у средњој школи. Ових девет година провео сам са осмјехом, и памтићу их по другарству. Средњу сколу планирам да уписем у Чајничу.

Димитрије Јанковић, одликаш, дијете и ученик за примјер, слично размишља:

- Завршетком основне сколе завршило се једно поглавље у мом животу . Ових 9 година памтићу по дивним стварима. Жао ми је због неких другова који се селе из града, али надам се да ћемо остати у контакту. Средњу сколу планирам да упишем у Чајничу . Желим да се захвалим свим наставницима јер су преносили своја знања на нас.

Ведран Караџић, марљив, тих дјечак, истиче да је све ово дио одрастања:

- Све је ово дио одрастања. Не осјећам тугу само узбуђење. Узбуђење због средње школе. Биће то супер занимљиво искуство. И надам се корисно. А што другара тиче, већина их наставља школу у Чајничу тако да ћемо се и даље дружити.

Тијана Ћуковић ће уписати Економску школу у Чајничу:

- Било је лијепо док је трајало. Досао је крај основне школе. Радујем се новом почетку, средњој школи. Жао ми је што се растајем од неких другара.

Тања Шијаковић, одбојкашица ће такође уписати Економску:

- Што се тиче основне школе мало ми је жао што се завршава, али се и радујем новом почетку. Било је забавно, и стекла сам доста пријатеља са којима ћу се, ја се надам наставити дружити.

Душица Дачевић талентована за умјетност, каже:

- Мало ми је жао што завршавам због пријатеља, али надам се да ћемо се наставити дружити. Ја ћу уписати економску.

Магдалена Тадић талентована одбојкашица и фотограф такође бира Економску:

- Уписаћу економску, јер сматрам да је то бољи избор и опција више у животу. А увијек је лијепо имати опцију више у животу. Поготово данас. Што се тиче основне школе то је већ прошло вријеме, било је лијепо, па и забавно али идемо даље.

Слика

Фото: 058.ba

Марин Тадић, Магдаленин брат близанац је рекао:

- Искрено немам нека посебна осјећања. У животу има већих и важнијих ствари од завршетка основне школе. Било је занимљиво. На моменте забавно. Надам се да ће тако бити и у средњој.

Ана Живковић говори о овоме као новом искуству:

- Искрено све ово ми је ново искуство. Узбудљиво је и помало страшно. Али радујем се новим изазовима. И наравно желим на крају да се захвалим свим наставницима који су нама посветили своје знање и вријеме.

Анђела Ђоковић њена другарица додаје:

- Прије свега радујем се средњој школи. Има и мрвица туге због краја основне, јер одлазимо са мјеста гдје смо провели 9 дивних година. Уписаћу економску.

Огњен Гиговић, један од талентованих фудбалера из ове генерације каже:

- Девет година је прошло као један трен. Са собом ћу да понесем прегршт лијепих успомена из основне школе. Планирам да упишем гимназију у Чајничу и радујем се новим изазовима. Велико хвала наставницима и учитељима што су нас најприје научили да будемо добри људи и с
да стичемо нова знања.

Ведран Тановић, велики љубитељ спорта, нарочито кошарке каже:

- Није ми много жао сто се растајемо.
За мене је ово неки нови почетак.То је све дио живота и одрастања. Одлучио за Економску.

Михаило Стојановић један од најбољих ђака које је ова школа икада имала, дјечак пун талената, каже:

- Много сам узбуђен због уписа у средњу школу. Ја уписујем Богословију и мислим да ће то бити врло занимљиво и јако фино искуство за мене. Наравно жао ми је што је дошао крај мог школовања у основној школи и што нећу ићи у средњу са својим другарима, али се надам да ћемо наставити да се дружимо. Желим да се захвалим мојим наставницима који су оставили јако фин утисак на мене, а школске доживљаје ћу заувијек да памтим.

Слика

Фото: 058.ba

Павле Тадић, фантастични фудбалер, који управо због свог талента одлази из Чајнича нам је рекао:

- Што се мене тиче, драго ми је што сам завршио основну сколу , али ми је и помало жао што се растајем са друговима. Средњу школу планирам да упишем у Београду и да своју спортску каријеру
подигнем на већи ниво.

Стефан Станић рукометаш, и одличан ученик каже:

- Тешко ми је у пар реченица описати деветогодишње школовање. Много рада сам уложио , али на крају се исплатило. Искрено жао ми је што се растајем од друштва, што нам се путеви разилазе. Даље школовање планирам наставити у Горажду. И на крају желим да се захвалим свим наставницима на уложеном труду, подршци и несебичном знању које су на нас пренијели.

Теодора Тодоровић једна сјајна дјевојчица нам је рекла:

- Жао је што сам завршила основну школу, а јос више јер нећу уписати овде, Основну школу ћу памтити као лијеп период мога живота, али добро ово је нови почетак за мене а и за остале.

Кристијан Даниловић фудбалер каже да је ово и чудно и необично:

- Мало је чудно и необично. Завршава се један дио наших живота, а почиње други по многима најбољи. Једва чекам то ново поглавље. Надам се да ће бити добро и занимљиво.

Јована Јовановић, која обожава животиње и природу каже:

- Ових претходних 9 година било је лијепо, памтићу их по другарству, а уписаћу Економску.

Данијел Ћевриз један диван, скроман и фино васпитан дјечак каже:

- Мало ми жао што се растајем од другова и основне школе. Некако је тужно када погледам ту стару зграду и схватим да више никад нећу ићи у њу у улози ученика. Али радујем се гимназији. И свему што будућност доноси.

Игњатије Радмиловић истиче да му није много жао што је крај основне школе:

- Није ми много жао сто се растајемо. Нисам склон тим изливима претјераних емоција.
За мене је ово неки нови почетак и томе се искрено радујем. То је дио живота и одрастања. Одлучио сам да ћу уписати Гимназију.

Давид Батуран једва чека средњу школу:

- Па дочекали смо крај Основне школе. Нема туге, нема жаљења. То је дио одрастања. Тако мора бити. Идемо даље. Једва чекам Средњу школу.

И за крај изјава ђака генерације Николине Клисуре:

- Основна школа је једно дивно раздобље које ћу памтити цијели живот. У школи, поред тога што сам стекла многа знања, много важније, стекла сам добре другаре. Жао ми је што се овако брзо завршило. Своје даље школовање настављам у Гимназији у Чајничу.

Коментари 0
Повезане вијести
Матуранти Основне школе „Свети Сава“ - Дошло доба да се матурска хаљина проба (ФОТО) Матуранти Основне школе „Свети Сава“ - Дошло доба да се матурска хаљина проба (ФОТО)
Повратак мале матуре након три године Повратак мале матуре након три године
Основци из Касиндола на скијању на Јахорини (ВИДЕО) Основци из Касиндола на скијању на Јахорини (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    11h 3m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    9h 58m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    4h 46m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    14h 20m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    5h 52m
    0