Nikolina Klisura đak generacije OŠ „Jovan Dučić“ Čajniče (FOTO)

10.06.2022. 20:32
0
IZVOR: 058.ba

Vremenske prilike nisu bile savršene ovog junskog dana, ali to nije nimalo pokvarilo sreću i raspoloženje čajničkih malih maturanta. Dječica rođena 2007. godine ozbiljno u svojoj neozbiljnosti proslavili su malu maturu, taj čin odrastanja, prelaska iz jedne škole u drugu, put od djetinstva ka mladosti.

Slika

Foto: 058.ba

Đorđe Pejović mali košarkaš, zanimljiv dječak, ne žali što se škola završava:

- Nije mi žao što je kraj Osnovne škole. Hvala Bogu da jeste. Malo mi je žao što se rastajem od drugara, ali nadam se da ćemo i dalje ostati u kontaktu. Planiram da upišem Ekonomsku, ako me prime.

Njegov drugar, fudbaler, Milan Kovačević razmišlja malo drugačije:

- Malo mi je žao što je kraj tu. Žao mi je što se rastajem od nekih drugara, ali se takođe radujem početku nastave u srednjoj školi. Ovih devet godina proveo sam sa osmjehom, i pamtiću ih po drugarstvu. Srednju skolu planiram da upisem u Čajniču.

Dimitrije Janković, odlikaš, dijete i učenik za primjer, slično razmišlja:

- Završetkom osnovne skole završilo se jedno poglavlje u mom životu . Ovih 9 godina pamtiću po divnim stvarima. Žao mi je zbog nekih drugova koji se sele iz grada, ali nadam se da ćemo ostati u kontaktu. Srednju skolu planiram da upišem u Čajniču . Želim da se zahvalim svim nastavnicima jer su prenosili svoja znanja na nas.

Vedran Karadžić, marljiv, tih dječak, ističe da je sve ovo dio odrastanja:

- Sve je ovo dio odrastanja. Ne osjećam tugu samo uzbuđenje. Uzbuđenje zbog srednje škole. Biće to super zanimljivo iskustvo. I nadam se korisno. A što drugara tiče, većina ih nastavlja školu u Čajniču tako da ćemo se i dalje družiti.

Tijana Ćuković će upisati Ekonomsku školu u Čajniču:

- Bilo je lijepo dok je trajalo. Dosao je kraj osnovne škole. Radujem se novom početku, srednjoj školi. Žao mi je što se rastajem od nekih drugara.

Tanja Šijaković, odbojkašica će takođe upisati Ekonomsku:

- Što se tiče osnovne škole malo mi je žao što se završava, ali se i radujem novom početku. Bilo je zabavno, i stekla sam dosta prijatelja sa kojima ću se, ja se nadam nastaviti družiti.

Dušica Dačević talentovana za umjetnost, kaže:

- Malo mi je žao što završavam zbog prijatelja, ali nadam se da ćemo se nastaviti družiti. Ja ću upisati ekonomsku.

Magdalena Tadić talentovana odbojkašica i fotograf takođe bira Ekonomsku:

- Upisaću ekonomsku, jer smatram da je to bolji izbor i opcija više u životu. A uvijek je lijepo imati opciju više u životu. Pogotovo danas. Što se tiče osnovne škole to je već prošlo vrijeme, bilo je lijepo, pa i zabavno ali idemo dalje.

Slika

Foto: 058.ba

Marin Tadić, Magdalenin brat blizanac je rekao:

- Iskreno nemam neka posebna osjećanja. U životu ima većih i važnijih stvari od završetka osnovne škole. Bilo je zanimljivo. Na momente zabavno. Nadam se da će tako biti i u srednjoj.

Ana Živković govori o ovome kao novom iskustvu:

- Iskreno sve ovo mi je novo iskustvo. Uzbudljivo je i pomalo strašno. Ali radujem se novim izazovima. I naravno želim na kraju da se zahvalim svim nastavnicima koji su nama posvetili svoje znanje i vrijeme.

Anđela Đoković njena drugarica dodaje:

- Prije svega radujem se srednjoj školi. Ima i mrvica tuge zbog kraja osnovne, jer odlazimo sa mjesta gdje smo proveli 9 divnih godina. Upisaću ekonomsku.

Ognjen Gigović, jedan od talentovanih fudbalera iz ove generacije kaže:

- Devet godina je prošlo kao jedan tren. Sa sobom ću da ponesem pregršt lijepih uspomena iz osnovne škole. Planiram da upišem gimnaziju u Čajniču i radujem se novim izazovima. Veliko hvala nastavnicima i učiteljima što su nas najprije naučili da budemo dobri ljudi i s
da stičemo nova znanja.

Vedran Tanović, veliki ljubitelj sporta, naročito košarke kaže:

- Nije mi mnogo žao sto se rastajemo.
Za mene je ovo neki novi početak.To je sve dio života i odrastanja. Odlučio za Ekonomsku.

Mihailo Stojanović jedan od najboljih đaka koje je ova škola ikada imala, dječak pun talenata, kaže:

- Mnogo sam uzbuđen zbog upisa u srednju školu. Ja upisujem Bogosloviju i mislim da će to biti vrlo zanimljivo i jako fino iskustvo za mene. Naravno žao mi je što je došao kraj mog školovanja u osnovnoj školi i što neću ići u srednju sa svojim drugarima, ali se nadam da ćemo nastaviti da se družimo. Želim da se zahvalim mojim nastavnicima koji su ostavili jako fin utisak na mene, a školske doživljaje ću zauvijek da pamtim.

Slika

Foto: 058.ba

Pavle Tadić, fantastični fudbaler, koji upravo zbog svog talenta odlazi iz Čajniča nam je rekao:

- Što se mene tiče, drago mi je što sam završio osnovnu skolu , ali mi je i pomalo žao što se rastajem sa drugovima. Srednju školu planiram da upišem u Beogradu i da svoju sportsku karijeru
podignem na veći nivo.

Stefan Stanić rukometaš, i odličan učenik kaže:

- Teško mi je u par rečenica opisati devetogodišnje školovanje. Mnogo rada sam uložio , ali na kraju se isplatilo. Iskreno žao mi je što se rastajem od društva, što nam se putevi razilaze. Dalje školovanje planiram nastaviti u Goraždu. I na kraju želim da se zahvalim svim nastavnicima na uloženom trudu, podršci i nesebičnom znanju koje su na nas prenijeli.

Teodora Todorović jedna sjajna djevojčica nam je rekla:

- Žao je što sam završila osnovnu školu, a jos više jer neću upisati ovde, Osnovnu školu ću pamtiti kao lijep period moga života, ali dobro ovo je novi početak za mene a i za ostale.

Kristijan Danilović fudbaler kaže da je ovo i čudno i neobično:

- Malo je čudno i neobično. Završava se jedan dio naših života, a počinje drugi po mnogima najbolji. Jedva čekam to novo poglavlje. Nadam se da će biti dobro i zanimljivo.

Jovana Jovanović, koja obožava životinje i prirodu kaže:

- Ovih prethodnih 9 godina bilo je lijepo, pamtiću ih po drugarstvu, a upisaću Ekonomsku.

Danijel Ćevriz jedan divan, skroman i fino vaspitan dječak kaže:

- Malo mi žao što se rastajem od drugova i osnovne škole. Nekako je tužno kada pogledam tu staru zgradu i shvatim da više nikad neću ići u nju u ulozi učenika. Ali radujem se gimnaziji. I svemu što budućnost donosi.

Ignjatije Radmilović ističe da mu nije mnogo žao što je kraj osnovne škole:

- Nije mi mnogo žao sto se rastajemo. Nisam sklon tim izlivima pretjeranih emocija.
Za mene je ovo neki novi početak i tome se iskreno radujem. To je dio života i odrastanja. Odlučio sam da ću upisati Gimnaziju.

David Baturan jedva čeka srednju školu:

- Pa dočekali smo kraj Osnovne škole. Nema tuge, nema žaljenja. To je dio odrastanja. Tako mora biti. Idemo dalje. Jedva čekam Srednju školu.

I za kraj izjava đaka generacije Nikoline Klisure:

- Osnovna škola je jedno divno razdoblje koje ću pamtiti cijeli život. U školi, pored toga što sam stekla mnoga znanja, mnogo važnije, stekla sam dobre drugare. Žao mi je što se ovako brzo završilo. Svoje dalje školovanje nastavljam u Gimnaziji u Čajniču.

Komentari 0
Povezane vijesti
Opština Istočna Ilidža novčano pomaže u organizaciji malih matura Opština Istočna Ilidža novčano pomaže u organizaciji malih matura
Maturanti Osnovne škole „Sveti Sava“ - Došlo doba da se maturska haljina proba (FOTO) Maturanti Osnovne škole „Sveti Sava“ - Došlo doba da se maturska haljina proba (FOTO)
Povratak male mature nakon tri godine Povratak male mature nakon tri godine
Najčitanije
  • Sjećanje na Predraga Pekija Lasicu: Čovjek pobjedničkog kova
    16h 45m
    7
  • Posljednji pozdrav Kseniji od školskih drugara i nastavnika iz Nevesinja
    6h 40m
    0
  • Prenos utakmice Srbija – Danska na Trgu Republike Srbije
    14h 9m
    1
  • Džudo savez Republike Srpske: Vanredna skupština nije sazvana u skladu sa zakonom i statutom
    12h 10m
    0
  • Tatjana je pala sa litice u ambis, a dvije i po godine kasnije udala se za svog spasioca
    5h 23m
    0