Николина Панџић златна на „Купу Жандармерије“, Новаку Јањићу сребро у Мостару

05.11.2023. 13:30
0
ИЗВОР: katera.news

У организацији Џудо клуба „Жандармерија“, у Београду је јуче одржан Међународни турнир „Куп Жандармерије“ на коме је учествовало 590 такмичара из 59 клубова.

На седмом по реду турниру учествовао је и Џудо клуб „Спарта“ и, како наводе, у веома јакој конкуренцији освојили златну и двије бронзане медаље.

Златну медаљу освојила је Николина Панџић, док су бронзе освојили Михајло Панџић и Немања Елез.

- Остали такмичари имали су добре борбе и стекли ново значајно искуство . поручили су из клуба, додајући да је екипу на овом турниру водио тренер Милош Мијановић.

Осим овог турнира, „Спартанци“ су јуче учествовали и на дводневном Међународни џудо турнир „Борса опен“ на коме ове године учествује око 1000 такмичара из 26 земаља свијета.

Новак Јањић, иако млађи двије године од узрасне категорије у којој се борио, након побједа над такмичарима из Украјине, Турске и Хрватске, пораза у финалу од другог такмичара Турске, постао је вицешампион овогодишњег „Борса опена“.

Из клуба наводе да је одличан наступ имао и Јован Кезуновић, такође двије године млађи од узрасне категорије у којој се борио. Кезуновић јњ након побј

еда над такмичарима из Бугарске, Чешке и Хрватске, те пораза од такмичара из Црне Горе и БиХ, био на корак од медаље, те освојио пето мјесто.

Дјечаке је на овом такмичењу водио тренер Горан Мијановић.

Коментари 0
Повезане вијести
Џудистима Спарте 19 медаља на Купу града Сарајева Џудистима Спарте 19 медаља на Купу града Сарајева
„Спарти“ осам медаља у Подгорици и Бањалуци „Спарти“ осам медаља у Подгорици и Бањалуци
„Спарта“ свеукупни шампион првенства Републике Српске за млађе пионире и пионирке „Спарта“ свеукупни шампион првенства Републике Српске за млађе пионире и пионирке
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    21h 27m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    22h 11m
    0
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    11h 47m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    06.05.2024
    0
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    54m
    0