Nikolina Pandžić zlatna na „Kupu Žandarmerije“, Novaku Janjiću srebro u Mostaru

05.11.2023. 13:30
0
IZVOR: katera.news

U organizaciji Džudo kluba „Žandarmerija“, u Beogradu je juče održan Međunarodni turnir „Kup Žandarmerije“ na kome je učestvovalo 590 takmičara iz 59 klubova.

Na sedmom po redu turniru učestvovao je i Džudo klub „Sparta“ i, kako navode, u veoma jakoj konkurenciji osvojili zlatnu i dvije bronzane medalje.

Zlatnu medalju osvojila je Nikolina Pandžić, dok su bronze osvojili Mihajlo Pandžić i Nemanja Elez.

- Ostali takmičari imali su dobre borbe i stekli novo značajno iskustvo . poručili su iz kluba, dodajući da je ekipu na ovom turniru vodio trener Miloš Mijanović.

Osim ovog turnira, „Spartanci“ su juče učestvovali i na dvodnevnom Međunarodni džudo turnir „Borsa open“ na kome ove godine učestvuje oko 1000 takmičara iz 26 zemalja svijeta.

Novak Janjić, iako mlađi dvije godine od uzrasne kategorije u kojoj se borio, nakon pobjeda nad takmičarima iz Ukrajine, Turske i Hrvatske, poraza u finalu od drugog takmičara Turske, postao je vicešampion ovogodišnjeg „Borsa opena“.

Iz kluba navode da je odličan nastup imao i Jovan Kezunović, takođe dvije godine mlađi od uzrasne kategorije u kojoj se borio. Kezunović jnj nakon pobj

eda nad takmičarima iz Bugarske, Češke i Hrvatske, te poraza od takmičara iz Crne Gore i BiH, bio na korak od medalje, te osvojio peto mjesto.

Dječake je na ovom takmičenju vodio trener Goran Mijanović.

Komentari 0
Povezane vijesti
„Sparti“ osam medalja u Podgorici i Banjaluci „Sparti“ osam medalja u Podgorici i Banjaluci
„Sparta“ sveukupni šampion prvenstva Republike Srpske za mlađe pionire i pionirke „Sparta“ sveukupni šampion prvenstva Republike Srpske za mlađe pionire i pionirke
Džudistima Sparte četiri odličja u Nišu Džudistima Sparte četiri odličja u Nišu
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    4h 1m
    7
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    22h 23m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    23h 38m
    1
  • Božović: Istočna Ilidža - svjetionik istočnog dijela Srpske
    19h 31m
    0
  • Skupština Džudo saveza Srpske bez kvoruma
    22h 37m
    1