Ноћ без инцидената, у подне протест у Грачаници

22.06.2023. 10:08
0
ИЗВОР: srna.rs

На Косову и Метохији протекле ноћи није било инцидената и ситуација је јутрос мирна, а за 12.00 часова најављен је протест Срба у Грачаници због хапшења Драгише Миленковића и других недужних Срба.

Организатори протеста упутили су позив свим Србима из централног дијела Косова да својим присуством дају подршку ухапшеном Миленковићу и успротиве се наставку хапшења недужних Срба.

Миленковићу је јуче одређено полицијско задржавање од 48 часова, а његов адвокат Дејан Васић изјавио је да је врло извјесно да је у питању замјена идентитета и да Миленковић није особа коју полиција самопроглашеног Косова тражи.

Породици Миленковића јуче је дозвољено да му доставе лијекове јер је дијабетичар.

Ситуација у општинама на сјеверу Косова и Метохије иста је као и претходних дана - Срби се мирно окупљају и ноћу дежурају испред општинскигх зграда у којима се смјењују припадници РОСУ јединица.

Припадници Кфора испред зграда уз борна аута обезбјеђују прилазе општинским зградама.

Од јуче поподне преко административних прелаза Јарине, Брњак и Мердаре дозвољен је пролаз свим камионима, осим онима који превозе српску робу.

На администартивним прелазима налази више стотина камиона натоварених српском робом.

Коментари 0
Повезане вијести
Албанци претукли и опљачкали српског младића у сјеверној Косовској Митровици Албанци претукли и опљачкали српског младића у сјеверној Косовској Митровици
Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН? Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН?
Косовски специјалци претукли Србина и пријетили му пиштољем код Зубиног Потока Косовски специјалци претукли Србина и пријетили му пиштољем код Зубиног Потока
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    4h 7m
    7
  • Радник пао са стуба и погинуо
    22h 29m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    23h 44m
    1
  • Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
    19h 37m
    0
  • Скупштина Џудо савеза Српске без кворума
    22h 43m
    1