Noć bez incidenata, u podne protest u Gračanici

22.06.2023. 10:08
0
IZVOR: srna.rs

Na Kosovu i Metohiji protekle noći nije bilo incidenata i situacija je jutros mirna, a za 12.00 časova najavljen je protest Srba u Gračanici zbog hapšenja Dragiše Milenkovića i drugih nedužnih Srba.

Organizatori protesta uputili su poziv svim Srbima iz centralnog dijela Kosova da svojim prisustvom daju podršku uhapšenom Milenkoviću i usprotive se nastavku hapšenja nedužnih Srba.

Milenkoviću je juče određeno policijsko zadržavanje od 48 časova, a njegov advokat Dejan Vasić izjavio je da je vrlo izvjesno da je u pitanju zamjena identiteta i da Milenković nije osoba koju policija samoproglašenog Kosova traži.

Porodici Milenkovića juče je dozvoljeno da mu dostave lijekove jer je dijabetičar.

Situacija u opštinama na sjeveru Kosova i Metohije ista je kao i prethodnih dana - Srbi se mirno okupljaju i noću dežuraju ispred opštinskigh zgrada u kojima se smjenjuju pripadnici ROSU jedinica.

Pripadnici Kfora ispred zgrada uz borna auta obezbjeđuju prilaze opštinskim zgradama.

Od juče popodne preko administrativnih prelaza Jarine, Brnjak i Merdare dozvoljen je prolaz svim kamionima, osim onima koji prevoze srpsku robu.

Na administartivnim prelazima nalazi više stotina kamiona natovarenih srpskom robom.

Komentari 0
Povezane vijesti
Više od 600 vjernika u manastiru Visoki Dečani na praznik Cvijeti (FOTO) Više od 600 vjernika u manastiru Visoki Dečani na praznik Cvijeti (FOTO)
Albanci pretukli i opljačkali srpskog mladića u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici Albanci pretukli i opljačkali srpskog mladića u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici
Ko je bila Marica Mirić čiju je sliku pokazao Vučić na sjednici Savjeta bezbjednosti UN? Ko je bila Marica Mirić čiju je sliku pokazao Vučić na sjednici Savjeta bezbjednosti UN?
Najčitanije
  • Dan kada je otišao Sena - „Kišni čovjek“
    16h 28m
    4
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    15h 23m
    3
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    10h 11m
    0
  • Utopio se otac devetoro djece
    11h 17m
    0
  • Međunarodni praznik rada, 1. maj – simbol borbe za bolji i pravedniji svijet
    19h 45m
    0