Ного: Повећан број пацијената са благим симптомима анксиозности

27.07.2020. 19:50
1
ИЗВОР: Srna

Начелник Центра за ментално здравље у Источном Сарајеву Слободан Ного изјавио је Срни да је број пацијената у Центру за 50 одсто повећан у односу на период прије епидемије вируса корона, као и да им се углавном обраћају средовјечни људи, забринути и у неизвјесности, те са благим симптомима анксиозности и депресије.

-Главна проблематика углавном се односи на преплављеност теоријама завјере у вези са пандемијом што повећава напетост. У неку руку је и нормално да је човјек напет када се налази у неизвјесности. Страх који се том приликом јавља је нормалан и треба нас подстаћи да будемо опрезни- навео је Ного.

Према његовим ријечима, није било пуно потребе за хоспитализацијама, осим неколико хроничних пацијената са погоршаним здравственим стањем, али се све углавном рјешавало амбулантно.

-БиХ, као и свијет, налазе се у кризи, а то не мора значити нешто лоше, криза може бити и шанса за нешто боље. Све зависи какво значење придајемо кризи. Ако размишљамо да учинимо овај свијет бољим, онда ћемо духовно профитирати и биће наравно мање душевних поремећаја- истакао је Ного.

Ного савјетује грађанима да се воде мишљу како помоћи ближњима и да у томе уживају.

Он је напоменуо да је стручно и професионално особље у Центру за ментално здравље Источно Сарајево на располагању сваки радни дан корисницима, уз придржавање свих епидемиолошких мјера.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Гост 28.07.2020. 00:24
    Епидемија анксиозности и депресије која траје већ годинама, је 10 пута озбиљнија ствар од короне, вјерујте ми...
Повезане вијести
Уприличен пријем за 78 бруцоша на Електротехничком факултету (ФОТО) Уприличен пријем за 78 бруцоша на Електротехничком факултету (ФОТО)
Шумарски техничари постају његоватељи Шумарски техничари постају његоватељи
Гран-при фестивала у Источном Сарајеву за представу „Палчица“ Гран-при фестивала у Источном Сарајеву за представу „Палчица“
Најчитаније
  • Прије 32 године формирана легендарна Српска гарда Илиџа (ФОТО)
    2h 7m
    0
  • Преминуо примаријус доктор Момир Јанковић
    20h 30m
    1
  • Жељко Пржуљ - "Сами на свијету" (одломак)
    22h 54m
    0
  • Милан Ракић, пјесник, дипломата и тајни агент: Волио је двије жене и ослободио Косово
    23h 8m
    0
  • Душка Алексић: "Поломљен ми је нос, супруг има тешке повреде главе и стомака"
    21h 57m
    0