Нова апликација биљежи све незгоде на путевима у Српској

03.03.2020. 18:36
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Министарство унутрашњих послова Републике Српске представило је данас у Бањалуци нову верзију електронске евиденције саобраћајних незгода, која омогућава да се на модеран и савремен начин прати стање безбједности саобраћаја.

Начелник Управе полиције МУП Републике Српске Далибор Иванић истакао је да ће нова апликација омогућити да се саобраћајне незгоде прате садржајније, али и да се евидентирају проблеми, као и вјероватни узроци.

Он је додао да ће се на овај начин добити добра подлога планирања активности у наредном периоду, те да ће активности полиције бити, прије свега, превентивног карактера.

Такође, он је навео да нова верзија електронске евиденције биљежи све саобраћајне незгоде на путевима Српске без обзира да ли су са материјалом штетом или са настрадалим особама.

 Начелник Иванић је истакао да је генерално гледајући стање безбједности на путевима Републике Српске задовољавајуће, те да је број саобраћајних несрећа са настрадалим особама у паду у односу на исти период претходне године.

Начелник Управе за информационо-комуникационе технологије МУП Републике Српске Дивна Ловрић Бојанић рекла је да нова апликација омогућава размјену података са земљама у региону и ЕУ, које на исти начин воде евиденцију саобраћајних незгода.

Она је навела да је предност ове апликације што је повезана са другим регистрима који се воде у МУП Републике Српске, чиме је полицијским службеницима олакшан и убрзан унос података, те смањена могућност грешке.

Коментари 0
Повезане вијести
Полиција у Сарајеву упутила апел грађанима: Ово је мушкарац за којим се трага због убиства на Ступу Полиција у Сарајеву упутила апел грађанима: Ово је мушкарац за којим се трага због убиства...
Полиција открила двије тајне локације са око 4.400 литара дизела Полиција открила двије тајне локације са око 4.400 литара дизела
Прошле године из саобраћаја искључено 18.797 пијаних возача Прошле године из саобраћаја искључено 18.797 пијаних возача
Најчитаније
  • Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
    12h 59m
    0
  • План редукције воде за недјељу, 8. септембар
    5h 22m
    6
  • Преминуо Славо Кукић
    9h 55m
    1
  • У Источном Новом Сарајеву данас привремена обустава саобраћаја
    12h 52m
    0
  • На Сокоцу и у Источном Старом Граду сутра обиљежавање дана Треће сарајевске пјешадијске бригаде
    12h 43m
    0