Нова нада зa излијечење Милоша Божовића у Русији (ФОТО)

25.02.2022. 15:02
1
ИЗВОР: Катера

Након скоро седам година лежања у стању будне коме, наш суграђанин Милош Божовић поново има шансу за излијечење, а чему ће претходити процес лијечења у иностранству.

Наиме, Александар Божовић, Милошев отац, данас је на конференцији за новинаре у Источној Илиџи рекао да се појавила могућност дјечаковог лијечења матичним ћелијама на једној руској клиници у Москви.

Божовић каже да је кроз разговор са љекарима са те клинике, уз свесрдну помоћ амбасадора БиХ у Руској Федерацији Жељка Самарџије, добио увјерења да постоји шанса за Милошево излијечење.

- Суштина се односи на лијечење матичним ћелијама, односно пресађивање матичних ћелија из здравих можданих комора у замрле мождане коморе – каже Божовић и додаје да је према ранијим сазнањима руских љекара било примјера успјешних излијечења овом методом.

- Једно дијете је након 11 година лежања у коми проговорило и устало на своје ноге, те се и ми надамо да ће наш Милош устати на своје ноге – додаје Божовић.

Слика


Он истиче да је за Милошево лијечење у Москви неопходно прикупити 62.598 евра, а у тај износ се не убрајају путни и трошкови боравка породице или пратилаца у Русији током његовог лијечења.

- Одлазак у Москву смо планирали половином априла мјесеца текуће године. Први третман лијечења би трајао од 45 до 65 дана, а након тога би требало одлазити поново у Русију свако три до четири мјесеца, гдје би примао терапије у једном мањем обиму – каже Божовић.

Укупан процес лијечења је, према програму љекара са руске клинике, до двије године.

Божовић истиче да у тај износ трошкова не улази специјални медицински транспорт, трошкови боравка породице током лијечења, те додаје да би према неким првим прорачунима за боравак његове супруге требало само издвојити 15.000 евра.

- Велику захвалност бих упутио амбасадору БиХ у Русији Жељку Самарџију, нашем суграђанину и великом пријатељу, као и љекарима Болнице „Србија“ и КЦ на Кошеву, свим нашим пријатељима, од којих има велику подршку и помоћ – рекао је Божовић.

Наводи да Милош већ седам и по година лежи код куће, те да о њему брину они, његови родитељи и млађи брат.

- Нада постоји и нико не може 100 одсто гарантовати, знамо да је дијете у вегетативном стању, лежи у будној коми, али Милош има напретка – додаје Александар.

Акцију у прикупљању новчаних средстава за лијечење Милоша Божовића од 1. марта 2022. године покреће Општинска организација Црвеног крста Источна Илиџа, потврдио је на данашњој конференцији секретар ове организације Ранко Скакавац.

Слика


Скакавац истиче да му је врло тешко и данас да говори, посебно након скоро осам година од прве покренуте акције за Милоша, међутим, он поново апелује на све људе добре воље да се прикључе акцији и помогну породици Божовић да прикупи новац за дјечаково лијечење у иностранству.

- Осам година гледати своје дијете како лежи непомично на постељи није лако и ја стварно одајем велико признање породици и свима који су се бринули за Милоша – каже Скакавац.

Он је позвао све привреднике, организације, компаније и све људе добре воље, који су у финансијској могућности, да учествују у акцији за Милоша и помогну његовој породици да прикупи неопходни новац.

- Из ранијег искуства знам да ових скоро 63.000 евра није једини износ који ће коштати Милошеву породицу за његово лијечење. Када се урачунају трошкови пратилаца, превоза, смјештаја, тај износ је много већи – додаје Скакавац.

Слика


Позивом на број 1414, у периоду од 1. до 31.3.2022. године донирате 1 КМ за помоћ у лијечењу Милоша Божовића из Источног Сарајева.

Новац за помоћ у лијечењу нашег Милоша можете донирати и уплатом на:

Трансакцијски рачун број: 5620128150302396 - НЛБ Банка - на име Александар Божовић, Академика Петра Мандића 48, 71123 Сарајево

За уплате на девизни рачун: IBAN: ВА395620128150302590 

SWIFT BIC: RAZBBA22 NLB Banka a.d. Milana Tepića br. 4, 78000 Banja Luka, Bosnia and Herzegovina.

  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика

 

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    gagac 01.03.2022. 19:20
    Svaka čast i podrška roditeljima !
Повезане вијести
Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
У априлу рођене 32 бебе У априлу рођене 32 бебе
Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    17h 23m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    16h 7m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    10h 52m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    7h 51m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    7h 57m
    0