Nova nada za izliječenje Miloša Božovića u Rusiji (FOTO)

25.02.2022. 15:02
1
IZVOR: Katera

Nakon skoro sedam godina ležanja u stanju budne kome, naš sugrađanin Miloš Božović ponovo ima šansu za izliječenje, a čemu će prethoditi proces liječenja u inostranstvu.

Naime, Aleksandar Božović, Milošev otac, danas je na konferenciji za novinare u Istočnoj Ilidži rekao da se pojavila mogućnost dječakovog liječenja matičnim ćelijama na jednoj ruskoj klinici u Moskvi.

Božović kaže da je kroz razgovor sa ljekarima sa te klinike, uz svesrdnu pomoć ambasadora BiH u Ruskoj Federaciji Željka Samardžije, dobio uvjerenja da postoji šansa za Miloševo izliječenje.

- Suština se odnosi na liječenje matičnim ćelijama, odnosno presađivanje matičnih ćelija iz zdravih moždanih komora u zamrle moždane komore – kaže Božović i dodaje da je prema ranijim saznanjima ruskih ljekara bilo primjera uspješnih izliječenja ovom metodom.

- Jedno dijete je nakon 11 godina ležanja u komi progovorilo i ustalo na svoje noge, te se i mi nadamo da će naš Miloš ustati na svoje noge – dodaje Božović.

Slika


On ističe da je za Miloševo liječenje u Moskvi neophodno prikupiti 62.598 evra, a u taj iznos se ne ubrajaju putni i troškovi boravka porodice ili pratilaca u Rusiji tokom njegovog liječenja.

- Odlazak u Moskvu smo planirali polovinom aprila mjeseca tekuće godine. Prvi tretman liječenja bi trajao od 45 do 65 dana, a nakon toga bi trebalo odlaziti ponovo u Rusiju svako tri do četiri mjeseca, gdje bi primao terapije u jednom manjem obimu – kaže Božović.

Ukupan proces liječenja je, prema programu ljekara sa ruske klinike, do dvije godine.

Božović ističe da u taj iznos troškova ne ulazi specijalni medicinski transport, troškovi boravka porodice tokom liječenja, te dodaje da bi prema nekim prvim proračunima za boravak njegove supruge trebalo samo izdvojiti 15.000 evra.

- Veliku zahvalnost bih uputio ambasadoru BiH u Rusiji Željku Samardžiju, našem sugrađaninu i velikom prijatelju, kao i ljekarima Bolnice „Srbija“ i KC na Koševu, svim našim prijateljima, od kojih ima veliku podršku i pomoć – rekao je Božović.

Navodi da Miloš već sedam i po godina leži kod kuće, te da o njemu brinu oni, njegovi roditelji i mlađi brat.

- Nada postoji i niko ne može 100 odsto garantovati, znamo da je dijete u vegetativnom stanju, leži u budnoj komi, ali Miloš ima napretka – dodaje Aleksandar.

Akciju u prikupljanju novčanih sredstava za liječenje Miloša Božovića od 1. marta 2022. godine pokreće Opštinska organizacija Crvenog krsta Istočna Ilidža, potvrdio je na današnjoj konferenciji sekretar ove organizacije Ranko Skakavac.

Slika


Skakavac ističe da mu je vrlo teško i danas da govori, posebno nakon skoro osam godina od prve pokrenute akcije za Miloša, međutim, on ponovo apeluje na sve ljude dobre volje da se priključe akciji i pomognu porodici Božović da prikupi novac za dječakovo liječenje u inostranstvu.

- Osam godina gledati svoje dijete kako leži nepomično na postelji nije lako i ja stvarno odajem veliko priznanje porodici i svima koji su se brinuli za Miloša – kaže Skakavac.

On je pozvao sve privrednike, organizacije, kompanije i sve ljude dobre volje, koji su u finansijskoj mogućnosti, da učestvuju u akciji za Miloša i pomognu njegovoj porodici da prikupi neophodni novac.

- Iz ranijeg iskustva znam da ovih skoro 63.000 evra nije jedini iznos koji će koštati Miloševu porodicu za njegovo liječenje. Kada se uračunaju troškovi pratilaca, prevoza, smještaja, taj iznos je mnogo veći – dodaje Skakavac.

Slika


Pozivom na broj 1414, u periodu od 1. do 31.3.2022. godine donirate 1 KM za pomoć u liječenju Miloša Božovića iz Istočnog Sarajeva.

Novac za pomoć u liječenju našeg Miloša možete donirati i uplatom na:

Transakcijski račun broj: 5620128150302396 - NLB Banka - na ime Aleksandar Božović, Akademika Petra Mandića 48, 71123 Sarajevo

Za uplate na devizni račun: IBAN: VA395620128150302590 

SWIFT BIC: RAZBBA22 NLB Banka a.d. Milana Tepića br. 4, 78000 Banja Luka, Bosnia and Herzegovina.

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

 

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    gagac 01.03.2022. 19:20
    Svaka čast i podrška roditeljima !
Povezane vijesti
Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu
Večeras promocija knjige „(O)čaj u šoljici kafe“ Sandre Alek u Istočnom Sarajevu Večeras promocija knjige „(O)čaj u šoljici kafe“ Sandre Alek u Istočnom Sarajevu
Vatrogasac – human i odgovoran posao koji morate voljeti Vatrogasac – human i odgovoran posao koji morate voljeti
Najčitanije
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    23h 18m
    1
  • Partizan mijenja ime!
    16h 0m
    4
  • Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo
    20h 33m
    0
  • Uhapšen Gruzijac zbog pljačke dva miliona maraka u Banjaluci
    18h 7m
    2
  • Kako je stradao mitropolit Petar Zimonjić
    23h 52m
    3