Нова школска година почиње за 336 првачића у Источној Илиџи и Источном Новом Сарајеву

30.08.2024. 11:00
0
ИЗВОР: katera.news

У четири основне школе у општинама Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево у први разред школске 2024/25. године уписано је 336 ученика.

У Основну школу „Петар Петровић Његош“ у Источној Илиџи уписана су 92 ученика првог разредашто је за 14 ученика више него прошле године.

Из ове школе су навели за „Катеру“ да ће првачићи бити распоређени у четири одјељења, те да је све спремно за почетак нове школске године.

Основна школа „Јован Дучић“ у Касиндолу своја врата ће отворити за 51 првачића.

Бранка Петрић, педагог у овој школи, изјавила је за портал „Катера“ да ће 49 првачића бити распоређено у два одјељења, док ће два ученика кренути у посебно одјељење.

Настава ће почети и за 41 првачића, која ће бити распоређена у два одјељења, у Основној школи "Алекса Шантић" у Војковићима у Источној Илиџи.

Из школе су навели да ће се настава одвијати у двије смјене јер у школи постоји једна учионица која је специјализована за првачиће.

Стандардан број првачића, њих 152, уписан је у Основну школу „Свети Сава“ у Источном Новом Сарајеву.

Из ове школе су за наш портал рекли да ће ученици бити распоређени у седам одјељења, од чега шест у централној и једно одјељење у подручној школи у Тилави.

- У новој школској години имамо одјељење више у односу на претходну – потврдили су и додали да је све спремно за почетак нове школске године.

За ученикe основних и средњих школа у Републици Српској настава у новој школској години почиње 2. септембра.

Коментари 0
Повезане вијести
У ОШ „Петар Петровић Његош“ обиљежен Дан српског јединства (ФОТО) У ОШ „Петар Петровић Његош“ обиљежен Дан српског јединства (ФОТО)
Топоним српског страдања - Јасеновац (ФОТО) Топоним српског страдања - Јасеновац (ФОТО)
Данас округли сто под називом “Вјера, слобода, умјетност и страдање у 20. вијеку” у Источној Илиџи Данас округли сто под називом “Вјера, слобода, умјетност и страдање у 20. вијеку” у Источн...
Најчитаније
  • Ратна стаза Зековића с Романије
    11h 20m
    1
  • Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара
    10h 2m
    0
  • Због алкохола два пута хапшен возач из Источног Новог Сарајева
    8h 30m
    0
  • Кулина: Све више дјеце има говорно-језичке сметње
    7h 0m
    0
  • Лице из Пала ухапшено због сумње да је починило преваре и утају
    9h 51m
    1