Nova školska godina počinje za 336 prvačića u Istočnoj Ilidži i Istočnom Novom Sarajevu

30.08.2024. 11:00
0
IZVOR: katera.news

U četiri osnovne škole u opštinama Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo u prvi razred školske 2024/25. godine upisano je 336 učenika.

Osnovnu školu „Petar Petrović Njegoš“ u Istočnoj Ilidži upisana su 92 učenika prvog razredašto je za 14 učenika više nego prošle godine.

Iz ove škole su naveli za „Kateru“ da će prvačići biti raspoređeni u četiri odjeljenja, te da je sve spremno za početak nove školske godine.

Osnovna škola „Jovan Dučić“ u Kasindolu svoja vrata će otvoriti za 51 prvačića.

Branka Petrić, pedagog u ovoj školi, izjavila je za portal „Katera“ da će 49 prvačića biti raspoređeno u dva odjeljenja, dok će dva učenika krenuti u posebno odjeljenje.

Nastava će početi i za 41 prvačića, koja će biti raspoređena u dva odjeljenja, u Osnovnoj školi "Aleksa Šantić" u Vojkovićima u Istočnoj Ilidži.

Iz škole su naveli da će se nastava odvijati u dvije smjene jer u školi postoji jedna učionica koja je specijalizovana za prvačiće.

Standardan broj prvačića, njih 152, upisan je u Osnovnu školu „Sveti Sava“ u Istočnom Novom Sarajevu.

Iz ove škole su za naš portal rekli da će učenici biti raspoređeni u sedam odjeljenja, od čega šest u centralnoj i jedno odjeljenje u područnoj školi u Tilavi.

- U novoj školskoj godini imamo odjeljenje više u odnosu na prethodnu – potvrdili su i dodali da je sve spremno za početak nove školske godine.

Za učenike osnovnih i srednjih škola u Republici Srpskoj nastava u novoj školskoj godini počinje 2. septembra.

Komentari 0
Povezane vijesti
U OŠ „Petar Petrović Njegoš“ obilježen Dan srpskog jedinstva (FOTO) U OŠ „Petar Petrović Njegoš“ obilježen Dan srpskog jedinstva (FOTO)
Toponim srpskog stradanja - Jasenovac (FOTO) Toponim srpskog stradanja - Jasenovac (FOTO)
Danas okrugli sto pod nazivom “Vjera, sloboda, umjetnost i stradanje u 20. vijeku” u Istočnoj Ilidži Danas okrugli sto pod nazivom “Vjera, sloboda, umjetnost i stradanje u 20. vijeku” u Istočn...
Najčitanije
  • Ratna staza Zekovića s Romanije
    11h 7m
    1
  • Škipine sa Pala stečeno znanje u Crvenom krstu odvelo putem ljekara
    9h 49m
    0
  • Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva
    8h 17m
    0
  • Lice iz Pala uhapšeno zbog sumnje da je počinilo prevare i utaju
    9h 38m
    1
  • Kulina: Sve više djece ima govorno-jezičke smetnje
    6h 47m
    0