Нова скупштинска већина напустила данашњу сједницу Скупштине општине Источна Илиџа

02.03.2020. 13:22
0
ИЗВОР: Katera

Данашњу 26. сједницу Скупштине општине Источна Илиџа, напустили су одборници нове скупштинске већине, након приједлога начелника општине Маринка Божовића о допуни дневног реда двјема тачкама, које се односе на измјену регулационог плана на Бијелом пољу и додјели земљишта на локалитету Павловац Олимпијском центру „Јахорина“.

Ради се о земљишту за смјештај почетне станице гондоле, која ће повезивати Јахорину и Источно Сарајево, у складу са идејним рјешењем које је прије десетак година урадила фирма „Марвел“.

Слика

Начелник општине Маринко Божовић истакао је да се данас показала тачном теза, да у новој скупштинској већини сједе људи који нису спремни за развој општине Источна Илиџа.

Он је додао да је један дио тих одборника на неки начин уцијењен, те да им је наређено да не смију наставити данашње засиједање скупштине општине.

- Одборници не гласају за развој општине Источна Илиџа, не залажу се за развој општине, можда зато што велики број њих и не живи на општини. Дакле, они се залажу за развој неких других, нама сусједних општина и не доносе одлуке у корист наше локалне заједнице – нагласио је Божовић.

Божовић је навео да не може да се помири са чињеницом да дијели исту просторију са дијелом људи који гласају против интереса своје локалне заједнице.

- Отићи са саме сједнице, не наставити њен ток значи само једно, а то је да у овом моменту не постоји скупштинска већина. Подјеле које су у том табору, чини ми се, кулминирале, прешле су и неке границе које ћемо, у наредном периоду, знати како ће бити рјешене – закључио је Божовић.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Божовић: Настављамо даље, у новом ритму, да завршимо што смо почели Божовић: Настављамо даље, у новом ритму, да завршимо што смо почели
Божовић: Воља народа се не може никаквим притисцима спријечити Божовић: Воља народа се не може никаквим притисцима спријечити
Божовић: Гласати одговорно и поштено за тим који је у Источну Илиџу довео привреднике и нова радна мјеста Божовић: Гласати одговорно и поштено за тим који је у Источну Илиџу довео привреднике и но...
Најчитаније
  • Обиљежавање Дана учитељ(иц)а - 5. октобар
    14h 6m
    0
  • Катастрофа на путу Јабланица - Мостар: У потпуности нестала цеста код Комадиновог врела
    14h 14m
    0
  • Спашен дјечак којем су родитељи погинули на лицу мјеста
    7h 34m
    0
  • Невријеме однијело кров, штета велика
    15h 55m
    0
  • Земљотрес у БиХ
    17h 41m
    0