Новак Ђоковић коначно добија плац на Јахорини

19.11.2021. 19:23
4
ИЗВОР: Катера

Најбољи српски тенисер икада Новак Ђоковић добиће, по свему судећи, коначно свој плац који му је општина Пале раније поклонила, а све је ријешено данас потписивањем нотарског уговора у Источном Сарајеву.

Наиме, данас су се код нотара у Источном Новом Сарајеву сусрели Новакови родитељи, Срђан и Дијана са начелником општине Пале Бошком Југовићем и потписали нотарски уговор о додјели земљишта у својини општине Пале породици Ђоковић.

Ову вијест на свом "Инстаграм" профилу подијелио начелник Југовић, а пренијела је Новинска агенција СРНА.

У тексту се не наводи о коликој површини плаца се ради, али подсјећамо на информацију из јула 2020. године, када је речено да је Скупштина општине Пале Новаку Ђоковићу додијелила 400 квадратних метара земљишта на планинској љепотици Јахорини.

Тада је речено да се земљиште налази на атрактивној локацији на планини, прекопута полазне станице гондоле која је и названа по српском тенисеру Новаку Ђоковићу.

Југовић је тада рекао да је Ђоковићима првобитно био додијељен плац на другој локацији, те су се предомислили и додијелили му плац на овој локацији код гондоле.

- У договору са надлежним из ОЦ "Јахорина", Новаком и његовим оцем поклонили смо им земљиште на овој локацији, док је на локацији која им је првобитно требала бити додијељена предвиђена изградња спортског центра, који је неопходан планини попут Јахорине - рекао је тада Југовић.

Југовић је данас изјавио да је срећан што је породица Ђоковић прихватила земљиште као поклон општине, те што ће на тој планини градити свој објекат.

Коментари 4
  • Generic placeholder image
    Said 20.07.2023. 06:36
    Sad treba da vrati taj plac Dodigu. I Vucicu. Sve je to iz interesa. Sto mu to treba. Oni ocekuju neku korist od toga. Ko spava sa politicarima biva upisan.
  • Generic placeholder image
    Građanin 2. reda 24.11.2021. 00:41
    Da je "Kralj" iskeširao bi plac. Druga stvar, čim je to on Republiku Srpsku, a pogotovo sarajevsko-romanijsku regiju, zadužio pa da mu se dodjeli plac narodni? Je li teniska loptica vrijednija od života srpskih boraca koji su ginuli za ovu zemlju? Sramota!
  • Generic placeholder image
    zox 20.11.2021. 08:55
    Dajte i meni jedan,ja sam borac prve kategorije
  • Generic placeholder image
    Novak 20.11.2021. 00:45
    Hvala ali ja bih radije plac na Igmanu ili kod piramide u Visokom da mogu meditirati sa Osmanagićem.
Повезане вијести
Станишић прва, Ђоковић друга на Регионалном такмичењу из физикe Станишић прва, Ђоковић друга на Регионалном такмичењу из физикe
Крађа у Палама Крађа у Палама
Паљанка Наташа Павловић најбоља поентерка првенства БиХ Паљанка Наташа Павловић најбоља поентерка првенства БиХ
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    22h 49m
    0
  • Крађа у Палама
    21h 7m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    17h 34m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    20h 22m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    13h 43m
    0