Novak Đoković konačno dobija plac na Jahorini

19.11.2021. 19:23
4
IZVOR: Katera

Najbolji srpski teniser ikada Novak Đoković dobiće, po svemu sudeći, konačno svoj plac koji mu je opština Pale ranije poklonila, a sve je riješeno danas potpisivanjem notarskog ugovora u Istočnom Sarajevu.

Naime, danas su se kod notara u Istočnom Novom Sarajevu susreli Novakovi roditelji, Srđan i Dijana sa načelnikom opštine Pale Boškom Jugovićem i potpisali notarski ugovor o dodjeli zemljišta u svojini opštine Pale porodici Đoković.

Ovu vijest na svom "Instagram" profilu podijelio načelnik Jugović, a prenijela je Novinska agencija SRNA.

U tekstu se ne navodi o kolikoj površini placa se radi, ali podsjećamo na informaciju iz jula 2020. godine, kada je rečeno da je Skupština opštine Pale Novaku Đokoviću dodijelila 400 kvadratnih metara zemljišta na planinskoj ljepotici Jahorini.

Tada je rečeno da se zemljište nalazi na atraktivnoj lokaciji na planini, prekoputa polazne stanice gondole koja je i nazvana po srpskom teniseru Novaku Đokoviću.

Jugović je tada rekao da je Đokovićima prvobitno bio dodijeljen plac na drugoj lokaciji, te su se predomislili i dodijelili mu plac na ovoj lokaciji kod gondole.

- U dogovoru sa nadležnim iz OC "Jahorina", Novakom i njegovim ocem poklonili smo im zemljište na ovoj lokaciji, dok je na lokaciji koja im je prvobitno trebala biti dodijeljena predviđena izgradnja sportskog centra, koji je neophodan planini poput Jahorine - rekao je tada Jugović.

Jugović je danas izjavio da je srećan što je porodica Đoković prihvatila zemljište kao poklon opštine, te što će na toj planini graditi svoj objekat.

Komentari 4
  • Generic placeholder image
    Said 20.07.2023. 06:36
    Sad treba da vrati taj plac Dodigu. I Vucicu. Sve je to iz interesa. Sto mu to treba. Oni ocekuju neku korist od toga. Ko spava sa politicarima biva upisan.
  • Generic placeholder image
    Građanin 2. reda 24.11.2021. 00:41
    Da je "Kralj" iskeširao bi plac. Druga stvar, čim je to on Republiku Srpsku, a pogotovo sarajevsko-romanijsku regiju, zadužio pa da mu se dodjeli plac narodni? Je li teniska loptica vrijednija od života srpskih boraca koji su ginuli za ovu zemlju? Sramota!
  • Generic placeholder image
    zox 20.11.2021. 08:55
    Dajte i meni jedan,ja sam borac prve kategorije
  • Generic placeholder image
    Novak 20.11.2021. 00:45
    Hvala ali ja bih radije plac na Igmanu ili kod piramide u Visokom da mogu meditirati sa Osmanagićem.
Povezane vijesti
U nedjelju guslarsko veče u Palama U nedjelju guslarsko veče u Palama
U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama
Vaskršnja tucijada u Palama Vaskršnja tucijada u Palama
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    2h 52m
    0
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    2h 16m
    0
  • Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik
    23h 9m
    1
  • Hodočasnici iz Sokoca na Đurđevdan polaze na petnaesto poklonjenje moštima Svetog Vasilija Ostroškog
    17h 0m
    1
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    2h 10m
    0