Новак Ђоковић одликован орденом "Николе Тесле"

21.01.2022. 13:26
1
ИЗВОР: СРНА

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић одликован је орденом "Николе Тесле", саопштено је из Теслине научне фондације /ТНФ/ из САД, коју, како су навели, чине амерички Срби, Американци и обожаваоци српског генија из читавог свијета.

 

- Новак Ђоковић је нови Никола Тесла и нови српски геније. Својим делима уздигао је светску јавност, а нас Србе учинио поносним. Ми му се овим орденом захваљујемо и дајемо пуну подршку у његовом спортском, хуманитарним и патриотском раду - наведено је у образложењу одликовања које је потписао предсједник ТНФ из Филаделфије Никола Лончар.

Према његовим ријечима, Никола Тесла и Новак Ђоковић су тијесно повезане личности, јер потичу из српског етноса, јер као Динарци и Срби физички личе, и јер су, што је за ТНФ било најважније, својим дјелима задивили свијет и показали менталну и духовну снагу српског народа.

- Тесла и Ђоковић су данас симболи и амбасадори српског народа у свијету - рекао је Лончар.

Он је навео да је Никола Тесла цијелом свијету донио будућност, а да је Ђоковић створио будућност тениса и модерног спорта и нагласио да су повод за додјелу ордена "Николе Тесле" најбољем спортисти свијета, непријатна догађања у Аустралији.

- Исказана нетрпељивост, а у неким случајевима и мржња према Новаку, произвела је и мржњу према Србима, што не приличи државама и личностима из демократског свијета - рекао је Лончар, преноси "Спутњик".

Он је најавио да ће орден Ђоковићу бити уручен првом приликом, а да амерички Срби предлажу да се Ђоковићу подигне и споменик у Њујорку, поред монуметна Николе Тесле, који је Новак својевремено посјетио.

Предсједник ТНФ Србија Зоран Буловић је рекао да је, према подацима ТНФ из Филаделфије, српски геније Никола Тесла данас најпознатији и најпопуларнији Србин на свијету са 63 милиона појављивања на интернету и 33 споменика и бисте у 20 држава свијета.

- Новак Ђоковић је уз раме Николе Тесле. Новак је најпопуларнији модерни Србин у свету. На интернету има 17,3 милиона појављивања. Носилац је два велика признања као најбољи тенисер на планети и као најбољи светски спортиста у 2021. години. У време ових догађања у Аустралији добио је милион нових порука из читавог света - рекао је Буловић.

Орден "Николе Тесле" установљен је у Теслиној научној фондацији прије неколико година, као одличје "У духу Николе Тесле".

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    milica 21.01.2022. 15:46
    Kakav carobnjak. Ta natprosecnost mu je bogom data ali i radi na sebi,pazi na ishranu,uzima medisinske gljive reishi i nemacki cordyceps,vitamine, vezba a ima i dusu.Nek je ziv i zdrav
Повезане вијести
Новак Ђоковић – најбољи спортиста на свијету пети пут Новак Ђоковић – најбољи спортиста на свијету пети пут
Новак Ђоковић се повукао са Мастерса у Мадриду Новак Ђоковић се повукао са Мастерса у Мадриду
Оваквог Новака ријетко виђамо (ВИДЕО) Оваквог Новака ријетко виђамо (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    10h 30m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    11h 45m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    17h 36m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    16h 3m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    17h 55m
    0