Novak Đoković odlikovan ordenom "Nikole Tesle"

21.01.2022. 13:26
1
IZVOR: SRNA

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković odlikovan je ordenom "Nikole Tesle", saopšteno je iz Tesline naučne fondacije /TNF/ iz SAD, koju, kako su naveli, čine američki Srbi, Amerikanci i obožavaoci srpskog genija iz čitavog svijeta.

 

- Novak Đoković je novi Nikola Tesla i novi srpski genije. Svojim delima uzdigao je svetsku javnost, a nas Srbe učinio ponosnim. Mi mu se ovim ordenom zahvaljujemo i dajemo punu podršku u njegovom sportskom, humanitarnim i patriotskom radu - navedeno je u obrazloženju odlikovanja koje je potpisao predsjednik TNF iz Filadelfije Nikola Lončar.

Prema njegovim riječima, Nikola Tesla i Novak Đoković su tijesno povezane ličnosti, jer potiču iz srpskog etnosa, jer kao Dinarci i Srbi fizički liče, i jer su, što je za TNF bilo najvažnije, svojim djelima zadivili svijet i pokazali mentalnu i duhovnu snagu srpskog naroda.

- Tesla i Đoković su danas simboli i ambasadori srpskog naroda u svijetu - rekao je Lončar.

On je naveo da je Nikola Tesla cijelom svijetu donio budućnost, a da je Đoković stvorio budućnost tenisa i modernog sporta i naglasio da su povod za dodjelu ordena "Nikole Tesle" najboljem sportisti svijeta, neprijatna događanja u Australiji.

- Iskazana netrpeljivost, a u nekim slučajevima i mržnja prema Novaku, proizvela je i mržnju prema Srbima, što ne priliči državama i ličnostima iz demokratskog svijeta - rekao je Lončar, prenosi "Sputnjik".

On je najavio da će orden Đokoviću biti uručen prvom prilikom, a da američki Srbi predlažu da se Đokoviću podigne i spomenik u Njujorku, pored monumetna Nikole Tesle, koji je Novak svojevremeno posjetio.

Predsjednik TNF Srbija Zoran Bulović je rekao da je, prema podacima TNF iz Filadelfije, srpski genije Nikola Tesla danas najpoznatiji i najpopularniji Srbin na svijetu sa 63 miliona pojavljivanja na internetu i 33 spomenika i biste u 20 država svijeta.

- Novak Đoković je uz rame Nikole Tesle. Novak je najpopularniji moderni Srbin u svetu. Na internetu ima 17,3 miliona pojavljivanja. Nosilac je dva velika priznanja kao najbolji teniser na planeti i kao najbolji svetski sportista u 2021. godini. U vreme ovih događanja u Australiji dobio je milion novih poruka iz čitavog sveta - rekao je Bulović.

Orden "Nikole Tesle" ustanovljen je u Teslinoj naučnoj fondaciji prije nekoliko godina, kao odličje "U duhu Nikole Tesle".

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    milica 21.01.2022. 15:46
    Kakav carobnjak. Ta natprosecnost mu je bogom data ali i radi na sebi,pazi na ishranu,uzima medisinske gljive reishi i nemacki cordyceps,vitamine, vezba a ima i dusu.Nek je ziv i zdrav
Povezane vijesti
Novak Đoković – najbolji sportista na svijetu peti put Novak Đoković – najbolji sportista na svijetu peti put
Novak Đoković se povukao sa Mastersa u Madridu Novak Đoković se povukao sa Mastersa u Madridu
Ovakvog Novaka rijetko viđamo (VIDEO) Ovakvog Novaka rijetko viđamo (VIDEO)
Najčitanije
  • Bilbord u Palama: „Ne psuj Boga“ (FOTO)
    21h 54m
    7
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    7h 53m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    6h 20m
    0
  • Prije 26 godina srušen Žeželjev most preko Dunava
    8h 12m
    0
  • "Kad ti život stvori hiljadu razloga za plakanje, ti mu pokaži hiljadu razloga za osmijeh!"
    9h 10m
    1