Новак Ђоковић освојио турнир Ролан Гарос

13.06.2021. 19:31
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Магични преокрет Новака Ђоковића за трофеј на Ролан Гаросу. Српски тенисер је још једном показао менталну снагу и успио је да се врати након што је губио 0:2 у сетовима.

На крају је славио са 3:2, по сетовима је било 6:7, 2:6, 6:3, 6:2 и 6:4 тако је освојио 19. Гренд слем у каријери, други у Паризу.  Ђоковић је тако постао седми тенисер који је у финалу надокнадио 0:2 у финалу Ролан Гароса, а пети у опен ери, те први који је освојио два пута сваки Гренд слем.

Први сет је донио велику борбу у којој је Стефанос Циципас сјајним сервисом успио да дође до предности. Ђоковић је у овом периоду пропустио неколико прилика да преломи сет на своју страну, а Грк се извлачио сервисом и поенима на други сервис, гдје је Новак био веома лош. Такође, српски тенисер је као и у дуелу против Надала имао проблема са смечом.

Ђоковић је прво испустио двије брејк лопте на старту сета а затим је на свој сервис успио да спаси прву сет лопту у десетом гему. У наредном Новак је направио брејк и повео са 6:5 и након тога је сервирао за сет. И онда велики пад у игри.

Међутим, неизнуђене грешке су донијеле изједначење па се отишло у тај брејк. У њему је Грк повео 5:2, али је Ђоковић успио да се врати и дође до 6:5. Ипак, Циципас је искористио грешке ривала да дође до првог сета 8:6.

Други сет је почео дуплом сервис грешком Ђоковића. Није ишло добро по Србина, који се брзо суочио са брејк лоптама. Другу је искористио Циципас и повео је 1:0. Новак није успијевао да пронађе ритам, погађао је премало винера, а Грк је успио да веома брзо направи још један брејк. Већ тад је било јасно да ће и други сет припасти Циципасу који је повео са 2:0 након што је овај период добио са 6:2.

На старту трећег сета Ђоковић као да је вратио енергију, па је био пуно сигурнији на свој сервис. Напокон су његови ударци имали потребну дубину и били су прецизни. Новак је након велике борбе и изузетно дуге борбе успио да дође до брејка у четвртом гему. Циципас је спасио чак четири брејк лопте а Новак је реализовао пету и повео 3:1. Затим је потврдио то на свој сервис и дошао је до 4:1. Српски тенисер је то сачувао до краја период и добио трећи сет 6:3, те смањио на 1:2.

У истом ритму Ђоковић је наставио и у четвртом ритму. Циципас је тражио и љекарску помоћ, настојао је на сваки начин да избаци српског тенисера из ритма али није успијевао. Новак је повео 4:0 и у потпуности је диктирао ритам, па је дошао до изједначења након што је овај период добио са 6:2.

Ђоковић није попуштао. Наставио је са својом игром и успио је да одмах направи брек за 2:1 који је затим потврдио и повео 3:1. Погађао је Новак винере, мијењао је ритам и мучио Грка. При резултату 4:2 Ђоковић није реализовао двије брејк лопте, а онда је погријешио линијски судија што је изнервирало српског тенисера, па је Циципас смањио на 3:4.

Најбољи тенисер свијета је затим био максимално сигуран на свој сервис није изгубио ни поен за 5:3. Затим је на свој сервис дошао до побједе након више од четири сата борбе.

Коментари 0
Повезане вијести
Ђоковић 423. недјељу на врху АТП листе Ђоковић 423. недјељу на врху АТП листе
Новак Ђоковић – најбољи спортиста на свијету пети пут Новак Ђоковић – најбољи спортиста на свијету пети пут
Новак Ђоковић се повукао са Мастерса у Мадриду Новак Ђоковић се повукао са Мастерса у Мадриду
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    23h 32m
    0
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    13h 52m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    3h 5m
    0
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    2h 59m
    0
  • Побједник туцијаде у Палама Филип Илић
    17h 56m
    0