Новак и Виктор донијели тријумф против Француза

06.01.2020. 16:31
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Тениска репрезентација Србије послије велике борбе и меча у дублу побиједили су Француску у другом колу групне фазе АТП Купа.

Након што је резултат у сингловима био нерјешен, одучивао је дубл, а у игри парова Новак Ђоковић и Виктор Троицки побиједили су Николаса Мауа и Роџера Васелина са 2:1 (6:3, 6:7, 10:3).

Србија је добро отворила овај дубл, а Новак и Виктор славили су са 6:3, међутим, у другом сету проблеми. Новак је осетио болове у лакту, свађао се са судоијом, а све то довело је до пораза након тај-брејка.

Онда је у трећем, одлучујућем сету који се игра до 10 поена протадио српски инат. Нису Ђоковић и Троицки својим противницима препустили ни грам наде, па су славили са убјељивих 10:3.

Ипак није данашњи дан добро почео за Србију пошто је у првом мечу Душан Лајовић је изгубио од Беное Пера 2:1.

Међутим Новак је у другом мечу побједом против Гаела Монфиса донио Србији Изједначење

Србија је на АТП Купу у првом мечу побиједила Јужноафричку Републику док ће се у трећем колу састати са Чилеом. Пласман у четвртфинале АТП Купа обезбиједиће првопласиране репрезентације из шест група као и два најбоља другопласирана тима.

Инцидент

Потпуно је полудио Новак Ђоковић у другом сету дубл меча против селекције Француске. Споран је моменат из шестог гема другог сета. Ђоковић је један поен завршио снажним смечом који није оставио Французима никакве шансе. Српски пар је прославио поен, али су противници затражили видео провјеру. Након гледања снимка, судија је одлучио да поен ипак додели Француској. Пошто је Ђоковић био убијеђен да је у праву, бјесно је скочио у расправу са арбитром, а добио је подршку од бројних српских навијача у Бризбејну који су негодовали због одлуке. Французи су тим поеном добили две брејк лопте, међутим Ђоковић и Троицки су успели да освоје тај гем и покажу да се не треба играти са српским инатом.

Коментари 0
Повезане вијести
Уништен Ђоковићев мурал у Београду Уништен Ђоковићев мурал у Београду
Радови у току: Најбољи тенисер икада добија још један мурал у Српској! Радови у току: Најбољи тенисер икада добија још један мурал у Српској!
Ђоковић у трећем колу Ју-Ес опена, Ђере предао меч Ђоковић у трећем колу Ју-Ес опена, Ђере предао меч
Најчитаније
  • Наточио гориво на пумпи и побјегао
    15h 43m
    1
  • ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење
    17h 34m
    0
  • Живот га није мазио: Братић постао инжењер електротехнике са 23 године
    17h 21m
    0
  • Марина Благојевић: Циљ ПДП-а Пале је помоћи младима при куповини или изградњи прве стамбене јединице
    8h 47m
    0
  • Источна Илиџа од 2018. у буџет Српске уплатила више од 171.000.000 КМ од директних пореза
    11h 29m
    0