Новак открио урнебесну причу: Обукао сам се као конобар – нисам личио на себе

30.12.2023. 13:50
0
ИЗВОР: sputnikportal.rs

Новак Ђоковић, најбољи тенисер свијета, у интервју за угледни "Л’Екип" говорио је о идолима из дјетињства, догађајима којима је присуствовао током 2023. године, а дотакао се и ситуације у којој се маскирао у конобара.

Осим што је највећи тенисер свих времена у историји бијелог спорта, Новак Ђоковић један је и од најбољих спортиста свих времена. Својим трудом, радом и залагњем дошао је до тога, али српски ас је као и свако друго дијете док је био млађи имао своје идоле.

- Моја три идола из детињства били су Пит Сампрас, Мајкл Џордан и Алберто Томба. Ценим Мухамеда Алија, који је остварио невероватна достигнућа, али и друштвени утицај инспиришући многе људе храброшћу и интегритетом. Веома га поштујем. Патио је због тога, осуђиван је на затвор, пролазио је кроз многа искушења. И због тога се људи још више идентификују с њим. Ставио је своју каријеру на ивицу са јаким уверењима - рекао је Новак.

Међутим једно име је посебно желио да подвуче.

- Алберто Томба! Бомба! Фантастичан човек. Упознао сам га први пут у Србији, пре петнаестак година. Још га се сећам. Била је то вечера где је било пуно људи. Седео сам поред њега, супер срећан, а он тако забаван! Причао ми је о свему осим скијања. Хтео сам да научим пар техничких ствари. Али он ми је рекао: Не, не скијање, причајмо о забавама, причајмо о животу! Договорили смо се да ћемо једног дана заједно скијати. Надам се да ће тај дан доћи, јер пре или касније ћу се вратити на стазу. Играо сам тенис са Питом Сампрасом, морам скијати са Томбом и играти кошарку са Џорданом. После тога, можда ћу се повући из свих спортова - открио је српски ас.

Током године први рекет свијета присуствовао је финалу Свјетског купа у рагбију, а претходно је гледао и Рајдер куп у Риму.

- Присуствовао сам финалу Светског купа у рагбију у Паризу. Било је то први пут да сам видео рагби меч уживо. Нисам могао ни да замислим физички део, звук удараца које чујемо… То је тако брутално… Невероватно. Такође сам био позван на церемонију Златне лопте. Рекли су ми да сам први изван фудбала. Тако да, вау! То је био невероватан и леп тренутак. Током Рајдер купа у Риму такмичио сам се са тимом Европе. Нисам играо голф практично годинама, нисам знао да ли могу да наступим пред људима, како ћу се носити са притиском, али голф је другачији. Плашио сам се да мој ударац не погоди некога у главу. Поново сам узео три или четири часа голфа, након УС Опена, у Србији и већ сам био на пристојном нивоу, те сам пристао - рекао је Новак.

Током посјете Риму Новак је дошао на идеју да се маскира и то у конобара.

- Желели смо да то буде изненађење. Али било је мање-више познато неколико дана раније. Питали су ме новинари, рекао сам им да сам тек дошао да играм. Морали смо да променимо планове и одлучили смо да то урадимо на оригиналан, забаван начин. Смислили смо маскирање. Требало ми је скоро сат времена да се спремим, са шест-седам људи, са шминкерима, фризером, стилистом. Обукао сам се као конобар који доноси послугу у собу, ставили смо јастуке на стомак да будем дебљи. Нисам више личио на себе! И тако сам ушао у просторију, гурајући колица, спреман да послужим шампањац. Када сам отворио прву флашу, чеп је излетео, умало ме ударио у око, одбио се о плафон. Морао сам да спустим главу да не бих привукао пажњу. Прво ме нико није препознао, а онда ме је члан тима питао: „Да ли сте добро, господине?“ Одговорио сам на италијанском. Прво сам служио супруге и девојке, од којих ме је једна мало чудно погледала и тада су гласине почеле да се шире. Рори Мекилрој ме је први приметио. Рекао је: „Могу ли и ја да добијем чашу?“ Окренуо сам се, узео рекет који сам донео и почео да ударам волеје у зид. Сви су аплаудирали, то је било велико изненађење - присјетио се Новак.

Када је ријеч о каријери и предстојећим циљевима, Новаку је неостварена жеља злато са Олимпијских игара.

- Имао сам неколико веома лепих тренутака. Али истовремено, то ми је одузело пуно енергије. Као спортиста, као дете, желео сам да буде тамо, са свима. Али као тенисер, можда није требало… Било је тешко пронаћи равнотежу - закључио је Новак у великом интервјуу.

Коментари 0
Повезане вијести
Ђоковић 423. недјељу на врху АТП листе Ђоковић 423. недјељу на врху АТП листе
Новак Ђоковић – најбољи спортиста на свијету пети пут Новак Ђоковић – најбољи спортиста на свијету пети пут
Новак Ђоковић се повукао са Мастерса у Мадриду Новак Ђоковић се повукао са Мастерса у Мадриду
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    1h 2m
    8
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    21h 11m
    3
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    22h 16m
    4
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    15h 59m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    12h 13m
    0