Новак у финалу Аустралијан опена

18.02.2021. 12:19
0
ИЗВОР: srpskainfo

Новак Ђоковић се пласирао у треће узастопно финале на Аустралијан опену након што је савладао највеће изненађење овогодишњег гренд слема Аслана Карацева са 3:0 по сетовима 6:3, 6:4, 6:2.

Најбољи тенисер свијета ће се тако борити за девету титулу на Аустралијен опену, а укупно 18. на гренд слемовима. Ђоковић је још једном потврдио снагу у првом сету. Након што су тенисери у првих седам гемова били веома сигурни на сервис, српски тенисер је затим “пребацио игру на виши ниво”. Најбољи тенисер свијета је одиграо неколико сјајних потеза, имао је одличан ритерн и направио је брејк без изгубљеног поена. Остварену предност је крунисао сјајним сервисом и добио први сет са 6:3. У финишу овог дијела од 13 Новак је освојио 12 поена.

У сличном ритму Ђоковић је наставио и у другом сету. У трећем гему је показао шта значи искуство са великих турнира. Напао је руског играча и Карацев није имао рјешења за његову игру и направио брејк, те повео 2:1. Након тога игра руског тенисера се распала, а Новак није попуштао. Одмах је направио нови брејк и то опет без изгубљеног поена, да би то све потврдио на свој сервис и имао 5:1.

Карацев је у тим моментима заиграо на “све или ништа” ризиковао је и направио брејк те се вратио у меч. Рус је смањио на 4:5, а затим имао и двије брејк лопте да дође до изједначења. Ђоковић је у тим моментима одлично сервирао и успио да искористи трећу сет лопту како би овај период добио са 6:4.

Освајање другог сета Новак је крунисао сјајним стартом трећег. Наиме, Ђоковић је одмах направио брејк који је потврдио за 2:0. Као да је у тим моментима Ђоковић помислио да је све готово и услиједио је нешто лошији период игре, па је Рус изједначио на 2:2. Ипак први тенисер свијета је тад одиграо опет на високом нивоу направио нови брејк предности који је потврдио на свој сервис и опет дошао до 4:2, а затим је новим брејком практично ријешио меч и изборио пласман у финале Аустралијен опена гдје ће "јурити" девету титулу.

У недјељу чека бољег из дуела Циципас-Медведев.

Коментари 0
Повезане вијести
Оваквог Новака ријетко виђамо (ВИДЕО) Оваквог Новака ријетко виђамо (ВИДЕО)
Ђоковић се намучио до полуфинала Ђоковић се намучио до полуфинала
Ђоковић у четвртфиналу мастерса у Монте Карлу Ђоковић у четвртфиналу мастерса у Монте Карлу
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    14h 28m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    12h 42m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    10h 32m
    0
  • Република Српска добила нови Изборни закон
    13h 47m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    8h 30m
    0