Пети циклус такмичења за средњошколце из БиХ у програмирању

16.02.2022. 10:49
0
ИЗВОР: Катера

У петом циклусу м:тел App такмичења за средњошколце из БиХ у креирању мобилних апликација за Андроид или iOS, ове године су на државном нивоу за најбољих пет одабране апликације из Бањалуке, Модриче, Високог, Градишке и Добоја.

Најбољих пет апликација које су стигле на адресу м:тел-а, по оцјени стручног жирија, побједници су овог такмичења, чиме стичу право учешћа на регионалном такмичењу, гдје ће се такмичити са својим вршњацима из Србије и Црне Горе.

Побједничке апликације петог државног м:тел App такмичења из БиХ су:

  • SteamGate– Гимназија Бања Лука, мобилна апликација која употпуњује искуство истраживања и учења разних научних поља помоћу технологије проширене реалности.
  • Дневник пчеларства – Средњошколски центар „Јован Цвијић“ Модрича,  модерна апликација намијењена пчеларима да у реалном времену добију информације са пчелињака.
  • myTour - Мјешовита средња школа „Хазим Шабановић“ Високо, апликација која представља интерактивни туристички водич који ће корисницима пружити слику Босне и Херцеговине са својим културним и природним богатствима.
  • HomeForMe - Техничка школа Градишка, апликација намијењена као помоћ при дизајнирању куће или стана, размјену идеја и АР помоћ за дизајн просторија.
  • Sanguis, Саобраћајна и електро школа Добој, апликација хуманитарног карактера која има за циљ да повеже добровољне даваоце крви са онима којима је крв потребна.

Пети циклус м:тел App такмичење је обиљежио велики број тимова са иновативним идејама и квалитетним апликацијама. Захваљујемо свим учесницима и позивамо све средњошколце у Босни и Херцеговини да се припреме за нови циклус м:тел Аpp такмичења који је предвиђен почетком октобра ове године.

Ауторима и менторима изабраних апликација из м:тел компаније,желе пуно успјеха на регионалном такмичењу а свако од њих биће награђен одличним OnePlus Nord N10 6/128 мобилним телефоном.

Коментари 0
Повезане вијести
Ваше празнично путовање може да почне уз м:тел роминг тарифне опције Ваше празнично путовање може да почне уз м:тел роминг тарифне опције
"Бања Лука Фест" и ове године уз подршку компаније м:тел "Бања Лука Фест" и ове године уз подршку компаније м:тел
Признање Златни грб града Бањалука уручено Јелени Триван Признање Златни грб града Бањалука уручено Јелени Триван
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    23h 13m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    17h 58m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    14h 57m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    16h 9m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    15h 3m
    0