Peti ciklus takmičenja za srednjoškolce iz BiH u programiranju

16.02.2022. 10:49
0
IZVOR: Katera

U petom ciklusu m:tel App takmičenja za srednjoškolce iz BiH u kreiranju mobilnih aplikacija za Android ili iOS, ove godine su na državnom nivou za najboljih pet odabrane aplikacije iz Banjaluke, Modriče, Visokog, Gradiške i Doboja.

Najboljih pet aplikacija koje su stigle na adresu m:tel-a, po ocjeni stručnog žirija, pobjednici su ovog takmičenja, čime stiču pravo učešća na regionalnom takmičenju, gdje će se takmičiti sa svojim vršnjacima iz Srbije i Crne Gore.

Pobjedničke aplikacije petog državnog m:tel App takmičenja iz BiH su:

  • SteamGate– Gimnazija Banja Luka, mobilna aplikacija koja upotpunjuje iskustvo istraživanja i učenja raznih naučnih polja pomoću tehnologije proširene realnosti.
  • Dnevnik pčelarstva – Srednjoškolski centar „Jovan Cvijić“ Modriča,  moderna aplikacija namijenjena pčelarima da u realnom vremenu dobiju informacije sa pčelinjaka.
  • myTour - Mješovita srednja škola „Hazim Šabanović“ Visoko, aplikacija koja predstavlja interaktivni turistički vodič koji će korisnicima pružiti sliku Bosne i Hercegovine sa svojim kulturnim i prirodnim bogatstvima.
  • HomeForMe - Tehnička škola Gradiška, aplikacija namijenjena kao pomoć pri dizajniranju kuće ili stana, razmjenu ideja i AR pomoć za dizajn prostorija.
  • Sanguis, Saobraćajna i elektro škola Doboj, aplikacija humanitarnog karaktera koja ima za cilj da poveže dobrovoljne davaoce krvi sa onima kojima je krv potrebna.

Peti ciklus m:tel App takmičenje je obilježio veliki broj timova sa inovativnim idejama i kvalitetnim aplikacijama. Zahvaljujemo svim učesnicima i pozivamo sve srednjoškolce u Bosni i Hercegovini da se pripreme za novi ciklus m:tel App takmičenja koji je predviđen početkom oktobra ove godine.

Autorima i mentorima izabranih aplikacija iz m:tel kompanije,žele puno uspjeha na regionalnom takmičenju a svako od njih biće nagrađen odličnim OnePlus Nord N10 6/128 mobilnim telefonom.

Komentari 0
Povezane vijesti
M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u avgustu M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u avgustu
Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta
Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa! Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!
Najčitanije
  • Na današnji dan rođen Filip Višnjić
    2h 57m
    0
  • Radnik pao sa zgrade, teško povrijeđen
    21h 2m
    0
  • Sa tržišta povučena ženska torba iz "Pepka"
    23h 50m
    0
  • Autobus sletio u provaliju kod Makarske (VIDEO)
    17h 11m
    0
  • Trebinjski genije Vuk Janković riješio matematički problem star 58 godina
    20h 50m
    4