Нове мјере за улазак у Албанију

31.08.2021. 10:42
0
ИЗВОР: nezavisne.com

У Албанији се због пораста броја новозаражених вирусом корона почетком септембра уводе нове мјере у борби против пандемије, преноси Anadoly Аgency (АА).

Како је у понедјељак саопштио Технички одбор стручњака, од 1. септембра ће на снази бити полицијски час у периоду од 23 до 6 сати.

Од 6. септембра, сви који улазе у Албанију морају имати потврду о потпуној вакцинацији или дати на увид негативан ПЦР тест који не смије бити старији од 72 сата, односно брзи антиген тест не старији од 48 сати. За прелазак границе грађани могу показати и потврду да су прележали болест, не старију од шест мјесеци.

Ова правила односе се и на особе које су у транзиту кроз Албанију, као и на дјецу старију од шест година.

У Албанији ће остати на снази наредба о ношењу маски у затвореним просторима, трговачким центрима, супермаркетима, трговинама, јавном пријевозу и на свим оним мјестима гдје није могуће одржати физичку дистанцу.

У посљедња 24 часа у тој земљи потврђено је 486 нових случајева заразе вирусом корона, док су три особе преминуле, преноси Anadolu Agency.

Коментари 0
Повезане вијести
Приведене 233 особе због диловања дроге у школама Приведене 233 особе због диловања дроге у школама
Утопили се отац и два малољетна сина Утопили се отац и два малољетна сина
Погледајте цијене смјештаја за четворочлану породицу на Јадрану Погледајте цијене смјештаја за четворочлану породицу на Јадрану
Најчитаније
 • Посљедњи испраћај Далибора Пљеваљчића
  12h 9m
  0
 • Обавјештење о пријему захтјева категорисаних бораца ВРС на јединствени мјесечни борачки додатак
  13h 58m
  0
 • Александра је побиједила рак са метастазама на седам органа
  18h 40m
  1
 • Бањанин: Научни рад објављен у врхунском међународном часопису - доказ да се у Источном Сарајеву школују квалитетни кадрови
  16h 34m
  4
 • Сандри Савић потребни добровољни даваоци крви на ВМА
  8h 30m
  0