Nove mjere za ulazak u Albaniju

31.08.2021. 10:42
0
IZVOR: nezavisne.com

U Albaniji se zbog porasta broja novozaraženih virusom korona početkom septembra uvode nove mjere u borbi protiv pandemije, prenosi Anadoly Agency (AA).

Kako je u ponedjeljak saopštio Tehnički odbor stručnjaka, od 1. septembra će na snazi biti policijski čas u periodu od 23 do 6 sati.

Od 6. septembra, svi koji ulaze u Albaniju moraju imati potvrdu o potpunoj vakcinaciji ili dati na uvid negativan PCR test koji ne smije biti stariji od 72 sata, odnosno brzi antigen test ne stariji od 48 sati. Za prelazak granice građani mogu pokazati i potvrdu da su preležali bolest, ne stariju od šest mjeseci.

Ova pravila odnose se i na osobe koje su u tranzitu kroz Albaniju, kao i na djecu stariju od šest godina.

U Albaniji će ostati na snazi naredba o nošenju maski u zatvorenim prostorima, trgovačkim centrima, supermarketima, trgovinama, javnom prijevozu i na svim onim mjestima gdje nije moguće održati fizičku distancu.

U posljednja 24 časa u toj zemlji potvrđeno je 486 novih slučajeva zaraze virusom korona, dok su tri osobe preminule, prenosi Anadolu Agency.

Komentari 0
Povezane vijesti
Zabranjen uvoz još jedne pošiljke jagoda iz Albanije u Srpsku Zabranjen uvoz još jedne pošiljke jagoda iz Albanije u Srpsku
Albanska luka prima migrante poslate iz Italije Albanska luka prima migrante poslate iz Italije
Sveštenstvo ušlo u oskrnavljeni srpski hram u Podujevu i služilo liturgiju Sveštenstvo ušlo u oskrnavljeni srpski hram u Podujevu i služilo liturgiju
Najčitanije
  • Šehovac: Zašto se ne izglasava rezolucija o genocidu nad Srbima u Sarajevu?
    19h 22m
    27
  • Premješteni posmrtni ostaci Bate Živojinovića iz Aleje zaslužnih građana
    23h 47m
    0
  • Međunarodni praznik rada, 1. maj – simbol borbe za bolji i pravedniji svijet
    6h 22m
    0
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    2h 0m
    2
  • Podijeljeno 195 paketa za socijalno ugrožene stanovnike Istočne Ilidže
    21h 8m
    1