Нови филмови на репертоару кина у Источном Сарајеву

26.03.2022. 11:12
0
ИЗВОР: katera.news

На репоертоару кина у Културном центру Источно Ново Сарајево у понедјељак и уторак, 28. и 29. марта, очекују вас нове пројекције филмова, „Лето када сам научила да летим“ и „Било једном у Србији“.

‘’Лето када сам научила да летим’’ на репертоару кина је од 16. часова.

Слика

Филм говори о њежној причи о одрастању и помирењу.

 Дванаестогодишња Софија (Клара Хрвановић) машта о камповању са екипом и свом првом пољупцу. Ипак, приморана је да љетовање проведе у трошној породичној кући на Хвару, са својом помало напорном баком Маријом (Олга Одановић) и луцкастом баба-тетком Луце (Сњежана Синовчић).

Без друштва, домета и интернета, Софијин живот на Хвару је ‘’па ка о’’, али монотонију убрзо прекида необично понашање баке Марије. Софија наслућује да је у питању некаква тајна романса, али велика истрага бабиног љубавног живота заправо резултира открићем дуго чуване породичне тајне.

Са новим пријатељствима, симпатијама и авантуром, Софија добија своје љетовање из снова, али и много више него што је могла да измашта.

 Филм „Било једном у Србији“ можете погледати у два термина, у 17.30 и 20 часова.

Слика

Током и послије Првог свјетског рата, два младића и двије дјевојке из Лесковца – Цоне и Дине – и Зорка и Ружица – имали су различи те судбине. Динета су савезници одвели до Париза, гдје је научио све о љепотама живота и свјетлима метрополе. Цоне је, послије рањавања и амнезије, завршио у Манчестеру, тадашњој престоници индустријског развоја, гдје је научио како се само кроз црни фабрички дим и тежак рад стиже до успјеха. Опијени побједом у рату и неповратно инфицирани „духом слободе и напретка” који су осејтили у „великом свијету”, два младића враћају се у свој оронули Лесковац. Дине у свој мали, сада већ непостојећи биоскоп, а Цоне својој вјереници Зорки, која послије пет година чекања, невољно даје пристанак да је отац уда за ратног лиферанта. Цоне ће покушати своју стару љубав да врати, а Дине да своју нову љубав пронађе. И тако почиње борба „старог” и „новог”, у сваком смислу. За велика дјела потребно је сасвим мало праве љубави.

Карте по цијени од 4 КМ у продаји су од данас од 9 до 17 часова у холу Културног центра.

Коментари 0
Повезане вијести
Приказан филм о одбрани Српске Илиџе Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
У Источном Сарајеву приказан документарни филм посвећен Дари Секулић (ФОТО) У Источном Сарајеву приказан документарни филм посвећен Дари Секулић (ФОТО)
Промовисана књига „Србија од винчанске цивилизације до 1918. године“ у Источном Сарајеву Промовисана књига „Србија од винчанске цивилизације до 1918. године“ у Источном Сарајеву
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    3h 35m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    10h 41m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    9h 8m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    4h 50m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    11h 0m
    0