Novi filmovi na repertoaru kina u Istočnom Sarajevu

26.03.2022. 11:12
0
IZVOR: katera.news

Na repoertoaru kina u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo u ponedjeljak i utorak, 28. i 29. marta, očekuju vas nove projekcije filmova, „Leto kada sam naučila da letim“ i „Bilo jednom u Srbiji“.

‘’Leto kada sam naučila da letim’’ na repertoaru kina je od 16. časova.

Slika

Film govori o nježnoj priči o odrastanju i pomirenju.

 Dvanaestogodišnja Sofija (Klara Hrvanović) mašta o kampovanju sa ekipom i svom prvom poljupcu. Ipak, primorana je da ljetovanje provede u trošnoj porodičnoj kući na Hvaru, sa svojom pomalo napornom bakom Marijom (Olga Odanović) i luckastom baba-tetkom Luce (Snježana Sinovčić).

Bez društva, dometa i interneta, Sofijin život na Hvaru je ‘’pa ka o’’, ali monotoniju ubrzo prekida neobično ponašanje bake Marije. Sofija naslućuje da je u pitanju nekakva tajna romansa, ali velika istraga babinog ljubavnog života zapravo rezultira otkrićem dugo čuvane porodične tajne.

Sa novim prijateljstvima, simpatijama i avanturom, Sofija dobija svoje ljetovanje iz snova, ali i mnogo više nego što je mogla da izmašta.

 Film „Bilo jednom u Srbiji“ možete pogledati u dva termina, u 17.30 i 20 časova.

Slika

Tokom i poslije Prvog svjetskog rata, dva mladića i dvije djevojke iz Leskovca – Cone i Dine – i Zorka i Ružica – imali su različi te sudbine. Dineta su saveznici odveli do Pariza, gdje je naučio sve o ljepotama života i svjetlima metropole. Cone je, poslije ranjavanja i amnezije, završio u Mančesteru, tadašnjoj prestonici industrijskog razvoja, gdje je naučio kako se samo kroz crni fabrički dim i težak rad stiže do uspjeha. Opijeni pobjedom u ratu i nepovratno inficirani „duhom slobode i napretka” koji su osejtili u „velikom svijetu”, dva mladića vraćaju se u svoj oronuli Leskovac. Dine u svoj mali, sada već nepostojeći bioskop, a Cone svojoj vjerenici Zorki, koja poslije pet godina čekanja, nevoljno daje pristanak da je otac uda za ratnog liferanta. Cone će pokušati svoju staru ljubav da vrati, a Dine da svoju novu ljubav pronađe. I tako počinje borba „starog” i „novog”, u svakom smislu. Za velika djela potrebno je sasvim malo prave ljubavi.

Karte po cijeni od 4 KM u prodaji su od danas od 9 do 17 časova u holu Kulturnog centra.

Komentari 0
Povezane vijesti
Prikazan film o odbrani Srpske Ilidže Prikazan film o odbrani Srpske Ilidže
U Istočnom Sarajevu prikazan dokumentarni film posvećen Dari Sekulić (FOTO) U Istočnom Sarajevu prikazan dokumentarni film posvećen Dari Sekulić (FOTO)
Promovisana knjiga „Srbija od vinčanske civilizacije do 1918. godine“ u Istočnom Sarajevu Promovisana knjiga „Srbija od vinčanske civilizacije do 1918. godine“ u Istočnom Sarajevu
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    15h 38m
    0
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    6h 36m
    10
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    15h 2m
    0
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    13h 17m
    12
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    14h 56m
    0