Нови вирус корона потврђен код још 33 особе

14.05.2020. 10:00
0
ИЗВОР: Srna

У Републици Српској нови вирус корона потврђен је код још 33 особе, од 697 тестираних узорака, саопштено је из Министарства здравља и социјалне заштите.

Вирус корона до сада је у Републици Српској потврђен код 1.201 особе, док их се опоравило 511, а од посљедица ковида-19 преминула је 81 особа.

Када је ријеч о новим случајевима тестираним у протекла 24 часа, 17 је мушкараца и 16 жена, свих животних доба.

Седам особа је из Приједора, шест из Бањалуке, четири из Гацка, три из Градишке, по двије су из Котор Вароши, Требиња, Теслића и Кнежева и по једна из Козарске Дубице, Шамца, Брода, Лакташа и Невесиња.

Три особе су хоспитализоване, док ће остали бити у изолацији у складу са дефинисаним процедурама.

Двадесетдвије особе су навеле контакт са позитивним лицима, док остали то нису могли да учине.

Негативни су налази 101 тестираног здравственог радника из Бањалуке, Приједора, Новог Града, Требиња, Градишке, Бијељине, Челинца, Лакташа, Брода, Дервенте, Теслића, Котор Вароши, Источног Сарајева и Фоче, а позитиван тест потврђен је код једног доктора из Болнице у Приједору.

Нови вирус корона потврђен је и код једног корисника дома за старија лица из Кнежева.

У посљедња 24 часа тестирано је и још 50 особа из локалних карантина или објеката за изолацију, а резултати су негативни.

У Републици Српској до сада је на нови вирус корона тестирано 19.872 особе.

У Универзитетском клиничком центру /УКЦ/ Републике Српске лијечи се 96 особа са потврђеним присуством или сумњом на присуство корона вируса, а на Одјељењу Ковид-19 хоспитализовано је 28 пацијената теже клиничке слике, док је у изолацији седам пацијената.

Код пет пацијената здравствено стање захтијева респираторну подршку, а четири особе су на неинванзивном моду механичке вентилације.

На Одјељењу хирургије /стара локација/ је 17 пацијената, а на Одјељењу пулмологије /стара локација/ је 35 пацијента са лакшом до средње тешком клиничком формом.

У Болници "Свети Апостол Лука" у Добоју збринуто је 55 пацијената са ковид обољењем, у Општој болници Требиње девет, у Болници "Србија" у Источном Сарајеву један, у Болници "Доктор Младен Стојановић" у Приједору десет, у Болници у Градишци девет и у Универзитетској болници у Фочи четири пацијента.

Када је ријеч о објектима за изолацију у којима се налазе особе код којих је потврђен тест на нови вирус корона, а немају симптоме ковида-19 у Студентском центру "Никола Тесла" у Бањалуци налази се 160 особа, десет у Студентском дому у Требињу, двије у Дому ученика у Бијељини и 27 особа у Дому ученика у Добоју.

У објектима за изолацију у Зворнику, Источном Сарајеву, Палама и Фочи нема смјештених особа.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 3.775 особа, а надзор је завршен код 26.462 особе.

Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске још једном позива грађане да се строго придржавају прописаних мјера у циљу сузбијања ширења новог вируса корона.

Коментари 0
Повезане вијести
Вртоглаве цијене опреме за бебе: Просјечна колица 1.300, креветац и до 700 КМ Вртоглаве цијене опреме за бебе: Просјечна колица 1.300, креветац и до 700 КМ
Бабићи, њих 12, крстило се на празник Светог Василија Бабићи, њих 12, крстило се на празник Светог Василија
Завод за запошљавање Српске израдио оптимистичан план: Посао за 27.000 радника Завод за запошљавање Српске израдио оптимистичан план: Посао за 27.000 радника
Најчитаније
  • ИНТЕРВЈУ: Војислав Војо Чаркић – Легендарни прота Војо
    23h 44m
    1
  • Одата почаст српским борцима палим на Јасику
    21h 53m
    5
  • Сјећање на катастрофалне поплаве које су погодиле Српску, Србију и ФБиХ
    18h 56m
    2
  • Бабићи, њих 12, крстило се на празник Светог Василија
    2h 54m
    0
  • Трошкови транспорта велика брига родитеља - Помозимо Милошу!
    3h 42m
    0