Новитовић добио директорску фотељу у „Шумама Српске“

20.06.2024. 10:21
3
ИЗВОР: capital.ba

Донедавни вршилац дужности замјеника директора Републичке управе цивилне заштите Републике Српске Милан Новитовић разријешен је са те функције и именован за в.д. директора шумског газдинства „Дрина“ Сребреница, открива KАПИТАЛ.

Влада Републике Српске на 71. сједници одржаној 30. маја донијела је Рјешење о разрјешењу в.д. замјеника директора РУЦЗ Милана Новитовића због истека времена на које је постављен.

- Ово рјешење ступа на снагу наредног дана од дана објављивања у Службеном гласнику Републике Српске - наводи се у рјешењу Владе Српске које је 13. јуна објављено у Службеном гласнику.

Подсјећамо, Милан Новитовић је 26. септембра 2022. године позван на саслушање у Републичко јавно тужилаштво у Бањалуци, а потом је ухапшен. Новитовић је у том тренутку био кадар Уједињене Српске и в.д. директора РУЦЗ, а сумњичен је за злоупотребу службеног положаја.

Републичко јавно тужилаштво крајем јануара ове године званично је обуставило истрагу против Новитовића, а он је у међувремену промијенио страначки дрес и скрасио се у НПС-у Дарка Бањца.

Новитовић је у априлу 2021. године осуђен у бањалучком Основном суду на условну казну од три мјесеца затвора због кривичног дјела угрожавања сигурности. У затвор није отишао, јер није починио ново кривично дјело за вријеме трајања условне казне.

Према тој пресуди, Новитовић је 8. децембра 2017. године око десет часова у Бањалуци, због неријешених пословних односа оштећеном Драгану Макивићу пријетио да ће га скинути голог, возити везаног ланцима, те да ће лајати од Бањалуке до Врања.

Пише: Д. Момић

Коментари 3
  • Generic placeholder image
    Borac vrs 20.06.2024. 14:06
    Dovedite jos lopova iz Čačka. Malo ih je ovde. A nas što smo ratovali, otjerajte.
  • Generic placeholder image
    Skijaš 20.06.2024. 11:21
    Ko nas je kleo nije dangubio.
  • Generic placeholder image
    grkzorba 20.06.2024. 11:08
    samo bahato do uspeha,sistem gura udbaske narkomane koji gutaju po 2 l red bula na dan pa ne mogu hodat lukavicom kako bog zapovijeda a djeca sa drzavnih fakulteta na birou po 10 godina
Повезане вијести
Суд одбио жалбу Тужилаштва - Башевић, Гојковић и Голијанин остају на слободи Суд одбио жалбу Тужилаштва - Башевић, Гојковић и Голијанин остају на слободи
Радници „Шума Српске“ траже веће плате или иду у штрајк Радници „Шума Српске“ траже веће плате или иду у штрајк
Борис Трнинић нови вршилац дужности директора Цивилне заштите Српске Борис Трнинић нови вршилац дужности директора Цивилне заштите Српске
Најчитаније
  • Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
    13h 3m
    0
  • План редукције воде за недјељу, 8. септембар
    5h 26m
    6
  • Преминуо Славо Кукић
    9h 59m
    1
  • У Источном Новом Сарајеву данас привремена обустава саобраћаја
    12h 56m
    0
  • На Сокоцу и у Источном Старом Граду сутра обиљежавање дана Треће сарајевске пјешадијске бригаде
    12h 47m
    0